avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna seara.am un angajat de o nesimtire crasa,practic nu face nimic(sau doar cei place lui), e antrenor de fitness, inca nu i-am dat preavizul in scris, doar verbal, si nu a ai venit la munca de o saptamana.Ce posibilitate am sa-i inchid cim, care era nedeterminat??? ( o greseala enorma pe care nu am sa o repet in viata mea).Refuza sa-si dea demisia.
Cel mai recent răspuns: arima , utilizator 18:48, 31 Ianuarie 2012
Incheierea CIM pe durata nedeterminata nu este o greseala. Greseala va persista atat timp cat nu aveti fisa postului si Regulament Intern care sa contina reguli concrete de desfasurare a activitatii printre care si sanctiuni disciplinare.

In situatia data puteti incepe cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate urman ca la finalul ei sa stabiliti sanctiunea disciplinara care poate fi desfacerea contractului cu art. 61 lit. a din codul muncii pe motive disciplinare.
In vederea efectuarii cercetarii disciplinare respectati prevederile art.247-252 din codul muncii sau aplicati procedura din Regulamentul intern (daca exista).

Nu puteti impune demisia. Demisia este actul de vointa al salariatului.
Puteti sa-i propuneti incetarea contractului cu acordul partilor, art. 55 lit.b.
Buna seara!

Nu sunt de specialitate, insa cred ca veti gasi cateva raspunsuri aici :
[ link extern ]
sau aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Plecare inainte de preaviz joerusu joerusu buna ziua, am o angajata care a semnat cererea de incetare contract de munca cu data de 04.09.2011.Din data de 11.08 lucreaza la alta firma in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Costy S Costy S Buna ziua, Ma puteti ajuta cu modelele actelor privind cercetarea disciplinara? Multumesc. (vezi toată discuția)