avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plecare inainte de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plecare inainte de preaviz

buna ziua,
am o angajata care a semnat cererea de incetare contract de munca cu data de 04.09.2011.Din data de 11.08 lucreaza la alta firma in conditiile in care ea are contract de munca cu noi.Care sunt posibilitatile de incheiere contract de munca daca ea nu s a prezentat la program inm ultimele 3 zile

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 18:05, 14 August 2011
Concediere pe baza Art. 61 (a) Codul Muncii
Buna ziua,

ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;

ART. 62
(2) In cazul in care concedierea intervine pentru motivul prevazut la art. 61 lit. a), angajatorul poate emite decizia de concediere numai cu respectarea dispozitiilor art. 247-252.

ART. 63
(1) Concedierea pentru savarsirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile si in termenele stabilite de prezentul cod.

Art. 247-252 le gasiti la:
[ link extern ]

In concluzie ii puteti desface contractul de munca in baza art. 61 lit.a

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea concediu ingrijire copil office.carmen office.carmen In 25 august a incetat concediul de ingrijire a copilului in varsta de 2 ani al unei angajate.Persoana in cauza nu a venit,desi a fost instiintata,sa isi ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Concediere pentru furt crinna crinna Buna ziua, Am fost instiintata de colegi ca avem angajati care au fost vazuti pe camere ...furand. Cum pot actiona legal concedierea lor? (vezi toată discuția)