buna!
as avea si eu o intrebare in legatura cu gardurile ce delimiteaza doua proprietati!
am o curte de 400 de mp,delimitata de vecini cu un gard de sarma ce abia mai sta! pe partea stanga suntem vecini de gard cu un vecin ,pe partea dreapta cu altul.noi am dorii sa schimbam gardul cu unul nou!cum vom proceda?v-a trebuii sa discutam cu vecinii din stanga pentru partea de gard comuna cu ei si cu cei din dreapta la fel?vom impartii cheltuielile cu ambii?cum se procedeaza?va multumim anticipat!
Art. 560 NCC , cu privire la obligatia de granituire ap roprietatilor, prevede ca:
Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
Acum depinde si cum va intelegi cu ei , fiindca legea spune astfel, insa , daca nu exista cooperare, e cam greu...
Constructie gard
monabuse
Buna-ziua !
Tatal meu locuieste la tara . In spatele casei detine o gradina pentru legume pe care doreste sa o ingradeasca . Exista linie de hotar ... (vezi toată discuția)
Gard casa
diannefr
La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea.
Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu ... (vezi toată discuția)