avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in caz de divort

in cazul unui divort sotia mea are dreptul la parte din bunurile mele cumparate inainte de casatorie?mentionez ca am cumparat inainte cu 4 luni de casatorie un apartament
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:09, 1 Februarie 2012
Nu are drepturi asupra bunurillor achizitionate de dvs. anterior casatoriei.
nici daca dupa casatorie trec mai mult de 10 ani?am inteles ca dupa noul cod civil ramane bun comun.gresesc?
sotia dumneavoastra nu poate pretinde dreptul de proprietate asupra apartamentului intrucat l-ati cumparat inainte de incheierea casatoriei, insa poate pretinde un drept de creanta pt imbunatatirile aduse apartamentului
si dreptul de creanta cum se calculeaza ,va rog.multumesc pentru raspunsuri
mihalache.cristina67 a scris:

nici daca dupa casatorie trec mai mult de 10 ani?am inteles ca dupa noul cod civil ramane bun comun.gresesc?

Nici dupa 100 de ani. Exceptia face situatia in care ati incheiat o conventie matrimoniala

si dreptul de creanta cum se calculeaza ,va rog.multumesc pentru raspunsuri

In functie de investitiile facute de sotie, poate cere un drept de creanta pentru 1/2 din investii.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Contractul prenuptial arvat_t arvat_t Buna seara,fiica mea detine un apart.cumparat prin programul prima casa(credit 30 ani)ratele imobilului sunt achitate de mine intr-o alta loc.decat cea in care ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Divort dupa noul cod civil Bograv Bograv Intentionam sa divortam si avem un minor de 3 ani. Apartamentul in care locuim este este in proprietatea mea prin doantie de la parinti inainte de casatorie. ... (vezi toată discuția)