avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa noul cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa noul cod civil

Intentionam sa divortam si avem un minor de 3 ani. Apartamentul in care locuim este este in proprietatea mea prin doantie de la parinti inainte de casatorie. Care este regimul juridic al acestuia?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:06, 18 Ianuarie 2013
Daca nu ati incheiat o conventie matrimoniala sub regimul conventional , bunul este propriu al dvs, dobandit inainte d casatorie .
Apartamentul este al dvs, avand regimul de bun propriu dobandit inainte de casatorie.

Sotia dvs va avea eventual un drept de creanta asupra a1/2 din valoarea imbunatatirilor aduse imobilului si asupra celorlalte bunuri mobile achizitionate impreuna in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Bun propriu piticut86 piticut86 Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)
Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)