avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort - uzu fruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort - uzu fruct viager

Buna ziua
Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu sotia si cei 2 copii. Parintii mei acum locuiesc la tara si se descurca singurei destul de bine. In acesti 8 ani de casatorie am intretinut impreuna casa. Intrebarea mea este daca se intampla sa divortam ce drepturi are sotia asupra ?
Va multumesc anticipat
Daca acel contract de vanzare cumparare este incheiat inainte de casatorie sotia dvs nu are drept de proprietate asupra bunului, pentru ca este bunul dvs propriu. Are cel mult un drept de creanta pentru contributia la eventualele imbunatatiri aduse imobilului.
Sotia sustine ca are drepturi egale cu mine deoarece suntem casatoriti de mai mult de 5 ani sidupa aceasta perioada toate bunurile se impart, mai ales daca vrea si cei 2 copii fiind minori si neavand o alta locatie unde sa se mute... ?
Probabil ca dansa se raporteaza la Codul lui Hamurabi! Nu poate deveni coproprietara cu dvs asa ca vrea dansa si sustine. Apartamentul fiind dobandit inainte de casatorie este bun propriu adica al dvs! La un eventual divort la partaj se vor lua in considerare impartirea bunurilor comune adica dobandite in timpul casatoriei cu dansa.
Bunul a fost dobandit inaintea casatoriei (contractul de vanzare-cumparare a fost perfectat inaintea acestui eveniment ).
Prin urmare, sotia, in caz ca va aduce imbunatatiri acestui bun, aceasta va avea un drept de creanta .

Numai dumneavoastra puteti schimba , uzand de regimurile matrimoniale nou aparute, situatia juridica a acestui bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Bun propriu piticut86 piticut86 Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)