avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... curatela pentru persoana adulta cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

curatela pentru persoana adulta cu handicap

buna ziua
doresc sa stiu ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez deoarece doresc sa devin curator pentru baiatul meu care are peste 18 ani si este persoana cu handicap accentuat
Cel mai recent răspuns: Aurellucian Cosma , Alte profesii 12:16, 7 Iunie 2012
Baiatul dvs este impiedicat de handicap sa îndeplinească un anumit act?

Instanta de tutela instituie curatela. Adresati-va cu o cerere la Judecatoria din circumscriptia dvs.
Da baiatul meu nu poate vorbi si nici scrie
Formulati o cerere in fata judecatoriei in vederea instituirii curatelei fiului dvs. major, solicitand instantei in principal sa administrati bunurile fiului dvs, sa îi apărati drepturile şi îi reprezentati interesele în faţa oricăror autorităţi ale statului, a altor persoane fizice sau juridice, inclusiv în faţa instanţelor judecătoreşti, (cu excepţia cazurilor în care legea prevede alte dispoziţii speciale referitoare la reprezentare), sa încheiati orice fel de acte juridice prevăzute de lege, în numele persoanei pentru care s-a instituit curatela.Cererea e scutita de taxa de timbru.
multumesc mult pentru raspunsuri
Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere in instanta pentru curator

Alte discuții în legătură

Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții ... marius1272 marius1272 Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții mei bătrânii împotriva persoanelor așa zise bine voitoare care le dau târcoale in ... (vezi toată discuția)