avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se mai poate face dupa o hotarare definitiva a unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se mai poate face dupa o hotarare definitiva a unei curti de apel in urma recursului

eau sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: fratele meu si un prieten de-al lui, au fost trimisi in judecata in vara anului trecut pt. infractiunea de viol la plangerea prealabila facuta de o fata ce a fost prietena cu el acum 2 ani in urma.Fata aceasta a intretinut relatii sexuale cu amandoi la intervale de timp diferit,iar ca sa nu se afle prin cartier ca sa culcat cu amandoi,a facut plangere la politie ca a fost violata,constransa si batuta.Cei doi au fost trimisi in judecata in urma rechizitoriului facut de procuror,total diferit in raport cu probele de la dosar ca fapta sa prezinte un pericol social cat mai grav.Prima instanta i-a condamnat pe cei doi in urma rechizitoriului facut de procuror la cate 6 ani inchisoare si interzicerea unor drepturi iar facand recurs impotriva sentintei penale a primei instante ca fiind nelegala si netemeinica curtea de apel le da inca 4 ani,deci in total 10.Hotararea curtii de apel a fost definitiva.Ce cale de atac interna se mai poate face in afara de cea extraordinara?Va rog daca poate cineva sa ma ajute? Amandoi au 23 de ani si nu au antecedente penale.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 00:04, 1 Februarie 2012
Nu se mai poate face nimic.
Sa promovati caile extraordinare si anume contestatia in anulare sau revizuirea.
cati ani trebuie sa execute din cei 10 pana la prima comisie pt liberare conditionata,spuneti-mi si mie va rog mai exact in ani nu in rapoarte(2/3 din pedeapsa).
dosarul este plin de nereguli ca o cale de atac extraordinara ar fi revizuirea dar in cazul nostru numai daca gaseste procurorul vinovat de abuz in serviciu care am facut plangere impotriva actelor sale sau un martor de marturie mincinoasa care este in curs de cercetare la ora actuala
se poate face cumva recurs la ICCJ impotriva hotararii definitive a curtii de apel pe motiv ca pedeapsa pronuntata este prea mare?

Alte discuții în legătură

Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8 lucian79 lucian79 Am si eu o nelamurire!De ce in prezentul art.se spune ca instanta de recurs solutionand cauza,nu poate crea o situatie mai grea celui care a declarat recurs.De ... (vezi toată discuția)
Procedura bughi69 bughi69 Buna ziua Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)
Condamnat la 1 an cu executare in lipsa,pentru conducere fara permis. nicolae26 nicolae26 buna seara tututor,tind sa va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dvs. Am fost condamnat la 1 an in regim de detentie pentru conducere fara permis,mai ... (vezi toată discuția)