avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8

Am si eu o nelamurire!De ce in prezentul art.se spune ca instanta de recurs solutionand cauza,nu poate crea o situatie mai grea celui care a declarat recurs.De exemplu: prima instanta condamna pe cineva la 6 ani inchisoare iar facand recurs impotriva sentintei penale de la prima instanta ca fiind nelegala si netemeinica,curtea de apel mai adauga inca 4 ani deci in total 10.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:42, 8 Februarie 2012
Explicatia ar fi ca a facut recurs si procurorul.In recursul inculpatului nu i se putea agrava situatia.Insa recursul procurorului facut in defavoarea unei parti poate atrage inrautatirea situatiei acesteia.
da a facut si parchetul recurs,dar de ce pt. ca s-a facut plangere impotriva actelor procurorului art.278 unde acest domn procuror a facut rechizitoriul contrar probelor administrate la dosar ca fapta sa prezinte pericol social cat mai mare.Oare mai exista putina dreptate in tara asta?
1. nu are nicio legatura condamnarea cu plangerea impotriva actelor procurorului.

2. simpla plangere impotriva actelor procurorului nu inseamna ca s-a si admis

3. nu numai procurorul a analizat probele de la dosar ci si doua randuri de judecatori, respectiv instanta de fond si cea de recurs

Deci avem un procuror, probabil politistii si doua instante care au spus ca din administrarea probelor reiese in mod clar ca inculpatul merita a fi condamnat.
de ce spuneti ca nu are nici o legatura condamnarea cu actele procurorului,deoarece in baza rechizitoriului facut de procuror care nu s-a expus deloc adevarul prima instanta si cea de control judiciar a dat condamnarea,ambele instante nici macar nu au judecat in baza probelor,ci dupa rechizitoriu
condamnarea in prima instanta cat si majorarea cuantumului pedepsei s-au facut doar in baza probelor de la dosar.
atat fratele dvs cat si prietenul sau trebuiau sa faca totul pentru a demonta atat cele sustinute de partea vatamata cat si cele consemnate de procuror in rechizitoriu.

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face dupa o hotarare definitiva a unei curti de apel in urma recursului lucian79 lucian79 eau sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: fratele meu si un prieten de-al lui, au fost trimisi in judecata in vara anului trecut pt. infractiunea de viol ... (vezi toată discuția)
Din martor inculpat? sorinxxl sorinxxl Buna seara. In urma cu un an am fost invinuit pt complicitate la inselaciune si am primit nup dar s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta ciudata maria482 maria482 R O M Â N I A JUDECATORIA PITESTI SECTIA PENALA Sentinta Penala Nr. 2150 Sedinta publica de la 10 iunie 2010 Completul compus din: PRESEDINTE ... (vezi toată discuția)