avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8

Am si eu o nelamurire!De ce in prezentul art.se spune ca instanta de recurs solutionand cauza,nu poate crea o situatie mai grea celui care a declarat recurs.De exemplu: prima instanta condamna pe cineva la 6 ani inchisoare iar facand recurs impotriva sentintei penale de la prima instanta ca fiind nelegala si netemeinica,curtea de apel mai adauga inca 4 ani deci in total 10.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:42, 8 Februarie 2012
o tanara in vara anului trecut intretinand raporturi sexuale cu doi tineri de buna voie la intervale de timp diferite si mai ales liber consimtite,in final a hotarat sa faca plangere penala impotriva celor doi.A mintit ca a fost constransa,batuta cu pumni si picioare fapt naedevarat.Avand rude la politie si cercetari penale,acestia au facut tot posibilul ca plangerea ei sa fie fondata.Aici vream sa ajung.
Legea va punea la dispozitie institutia recuzarii in aceasta situatie. Astfel, daca stiati ca exista grade de rudenie puteati face o cerere de recuzare pt ca acele persoane sa nu participe la urmarirea penala sau la judecata.
Partea vatamata bineinteles ca dorea sa se razbune, doar era victima a infractiunii.
In instanta nu se admite orice martor propus.
De asemenea, incercati sa aveti in vedere ca dvs sunteti subiectiv cu privire la procesul desfasurat.
Despre ce infractiune este vorba?
si uitasem:atunci cand s-a intamplat avea 17 ani implinea peste trei luni 18.Si cu unul dintre ei a fost prietena cu doi ani in urma,de aceia va spuneam de razbunare.In prima instanta a recunoscut ca a fost prietena cu el si ca a intretinut cu acesta si relatii sexuale.
art.197 alin.1 si 2 CP
Hotararea fiind definitiva nu mai aveti ce face. Totusi puteti vedea daca va incadrati intr-unul din cazurile pt caile extraordinare de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face dupa o hotarare definitiva a unei curti de apel in urma recursului lucian79 lucian79 eau sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: fratele meu si un prieten de-al lui, au fost trimisi in judecata in vara anului trecut pt. infractiunea de viol ... (vezi toată discuția)
Din martor inculpat? sorinxxl sorinxxl Buna seara. In urma cu un an am fost invinuit pt complicitate la inselaciune si am primit nup dar s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta ciudata maria482 maria482 R O M Â N I A JUDECATORIA PITESTI SECTIA PENALA Sentinta Penala Nr. 2150 Sedinta publica de la 10 iunie 2010 Completul compus din: PRESEDINTE ... (vezi toată discuția)