avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neagravarea situatiei in propriul recurs 385^8

Am si eu o nelamurire!De ce in prezentul art.se spune ca instanta de recurs solutionand cauza,nu poate crea o situatie mai grea celui care a declarat recurs.De exemplu: prima instanta condamna pe cineva la 6 ani inchisoare iar facand recurs impotriva sentintei penale de la prima instanta ca fiind nelegala si netemeinica,curtea de apel mai adauga inca 4 ani deci in total 10.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:42, 8 Februarie 2012
Cam greu de grezut ca judecata nu a fost legala si ca politstii, procurorul si judecatorii (in prima instanta, in recus si poate si in apel), adica 4 sau chiar 6 judecatori, au apreciat gresit acele probe si au condamnat degeaba o persoana.
A primit 10 ani deoarece recursul faptuitorului nu a fost admis ci a fost admis cel al Parchetului. Nu orice recurs inaintat de faptuitor inseamna ca va fi si admis si i se va usura pedeapsa.

Intotdeauna in urma solutionarii unei cauze, o parte este multumita si o parte este nemultumita (in cazul de fata-condamnatul). Daca va duceti intr-o inchisoare si intrebati daca cineva este vinovat, 99% dintre condamnati raspund ca sunt nevinovati, cel putin in primul an de detentie, dupa incep sa isi accepte vinovatia.
exact asta este:politisti,procurorul si judecatorii au fost mana in mana
ce?nu va vine sa credeti?
si apropo de probe,au avut grija politistii sa-i faca rost de probe partii vatamate la servicii de medicina legala
Pana la urma care este nelamurirea dvs sau de ce credeti ca s-a format aceasta conspiratie in jurul inculpatului? Doar pt ca parchetul a declarat recurs si s-a admis? Aceasta procedura este cat se poate de legala. Nimeni nu este condamnat la 10 ani de inchisoare fiind nevinovat, presupunand ca este si o infractiune grava avand in vedere cuantumul pedepsei.
cauza este urmatoare: 1.dorinta de razbunare a partii vatamate
2.grad de rudenie in politie
3.grade de rudenie intre politie-parchet-judecatorie-tribunal
4.prelucrarea probelor ca fapta sa prezinte un grad de pericol social cat mai mare
5.rechizitoriul facut total diferit probelor existente si adunate in faza cercetarilor
6.neadmiterea in instanta a martorilor cu privire la expunerea faptelor si aflarea adevarului...
.....vreti sa mai continui .............

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face dupa o hotarare definitiva a unei curti de apel in urma recursului lucian79 lucian79 eau sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: fratele meu si un prieten de-al lui, au fost trimisi in judecata in vara anului trecut pt. infractiunea de viol ... (vezi toată discuția)
Din martor inculpat? sorinxxl sorinxxl Buna seara. In urma cu un an am fost invinuit pt complicitate la inselaciune si am primit nup dar s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta ciudata maria482 maria482 R O M Â N I A JUDECATORIA PITESTI SECTIA PENALA Sentinta Penala Nr. 2150 Sedinta publica de la 10 iunie 2010 Completul compus din: PRESEDINTE ... (vezi toată discuția)