avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pe societate
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pe societate

Buna seara. Sotul meu are o firma cu o datorie mai mare si firma cere falimentul. executarea silita include bunuri private sau numai ale firmei? Fiindca are o masina pe numele lui si eu am o firma mai mica. Executarea ma atinge si pe mine daca am fost actionara la firma lui?
Cel mai recent răspuns: melindaanab , utilizator 18:46, 1 Februarie 2012
numai bunurile firmei... daca firma nu are suficiente bunuri ptr a acoperi datoria, atunci se poate indrepta si impotriva bunurilor personale ale administratorului... asociatul firmei nu raspunde cu bunurile lui, doar cu partea lui de capital social depus...deci, pe dvs si bunurile dvs nu vor fi afectate
Totul depinde si de raportul pe care il intocmeste administratorul judiciar sau lichidatorul, pentru ca, conform art. 138 din legea 85/2006, in cazul in care sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila aparitia starii de insolventa a debitorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului acestuia sa fie suportata de membrii organului de conducere , precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa, si in continuare sunt prevazute faptele.
Daca firma are si datorii la banci, tare mi-e ca exista si o fidejusiune sau un aval.
Multumesc pentru raspuns,
Avem posibilitatea de a salva bunurile personale de exemplu masina sa transcriu pe numele meu sau altuia din familie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Impreuna cu sotul meu detin un SRL (un bar ), fiecare detinem 50% din partile sociale si sintem administratori si asociati . Avem ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Insolventa- solutii irina.vas irina.vas Buna ! Am o firma de transport care are datorii de aproximativ 25.000 de euro si de incasat doar 10.000 de euro.Acesti bani ii incasez in urmatoarele 4-5 luni ... (vezi toată discuția)