avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de proprietate - doresc sa concesionez un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de proprietate - doresc sa concesionez un teren al primariei

Buna ziua!
Doresc sa concesionez o suprafata de 5ha de la o primarie ca sa construiesc o ferma si m-am lovit de urmatorul aspect: la ora actuala, in CF, terenul estre trecut ca avand proprietar pe primaria comunei. Acest teren inainte de colectivizare a apartinut unei asociatii de proprietari. Dupa '90 terenul este al primariei. Nu au fost depuse cereri de retrocedare si nu este nici un proces pe rol cu privire la revendicarea lui.
De 3 zile sa infiintat o asociatie cu acelasi nume ca si vechea asociatie si care spune ca terenul este al lor si ca il vor revendica in instanta.
Au vreo sansa sa il recupereze?
Ce se intampla daca eu fac investitia (bineinteles dupa ce am concesionat terenul de la primarie) si ei dau in judecata primaria?

Va pun aceste intrebari datorita faptului stiut ca Romainia este tara tuturor posibilitatilor si as dori sa stiu care posibilitati sa le elimin , ca sa pot dormi linistit daca fac aceasta invetitie.#-o
Cel mai recent răspuns: cristifp , utilizator 23:10, 2 Februarie 2012
Teoretic ultimul termen la care se putea cere reconstituirea dreptului de proprietate era 30.11.2005. Asta nu inseamna ca legile funciare nu mai suferi vreo modificare prin care sa se reglementeze si un alt termen pentru formularea cererilor.
Pe de alta parte, exista o interdictie pentru unitatile administrativ teritoriale privind vanzarea/concesionarea terenurilor, interdictie care subzista pana la solutionarea tuturor cererilor formulate in baza legilor reparatorii.
Deci e indicat sa verificati foare bine regimul terenului inainte sa va apucati de investitii si mai ales grija la contractul de concesiune pe care o sa-l incheiati.
Multumesc de ajutor!
Dar putin sunt comfuz. Ati folosit termenul de "teoretic" si asta ma deruteaza. Practic astazi in conditiile relatate de mine ar fi o problema cu concesionarea?
La ce clauze v-ati gandit cand ati facut referire la contractul de concesiune? Puteti sa imi enumerati cateva care sa ma protejeze pe viitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare drept de retrocedare costi.voicu costi.voicu Salutare, Am aflat de la un prieten ca s-ar putea cumpara dreptul de retrocedare de la o persoana care nu a revendicat la timp un teren intravilan. In ... (vezi toată discuția)
Retrocedare cesna1001 cesna1001 am depus prea tarziu o cerere de retrocedare a unui teren extraviran la primarie,aceasta mia invocat legea 247/2005 (primaria mai are teren la dispozitie)ce ... (vezi toată discuția)
Retrocedare balta nicoletaiancu nicoletaiancu Bunicii mei au detinut o balta pe care tatal meu a revendicat-o odata cu pamantul extravilan imediat dupa ´91...Pamantul i-a fost restituit dar balta nu. Am ... (vezi toată discuția)