avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... sistemul persoanelor straine in elvetia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

sistemul persoanelor straine in elvetia

buna ziua
am fost legitimata si acuzata in elvetia de a ma afla ilegal pe teritoriul elvetian, pe motiv ca nu am viza, mi s a pus interdictie 2 ani cu drept de recurs, pe care l am si facut.Mentionez ca am fost retinuta si interogata despre faptul cum am ajuns in elvetia, declaratie pe care NU am semnat o la insistentele traducatorului roman, nu mi s a adus avocat din oficiu.Intrebarea mea este, din punct de vedere legal, aveau dreptul sa procedeze intocmai?Precizez ca ma aflam in vizita la prietenul meu, care este cetatean elvetian, eram in posesia actelor
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:16, 1 Noiembrie 2008
Pt a intra in Elvetia nu era nevoie de viza obtinuta in prealabil, pe baza de invitatie sau altfel, dar poate s-au mai schimbat lucrurile deoarece, la un moment dat, elvetienii si-au manifestat dorinta reintroducerii vizelor pt romani. Sa zicem ca nu e nevoie de viza, dar pe pasaport ar trebui sa aveti data intrarii in tara. Aveati voie sa ramaneti numai pt scurt sejur, adica, 90 zile. Acum, depinde la ce data v-au „prins”. Daca trecusera cele 90 de zile probabil ca ar fi fost necesara obtinerea unui... permis de sedere. Daca ati si lucrat in perioada de „scurt sejur” si v-au dovedit...
Poate ati intrat in Elvetia in masina prietenului dv si nu v-au oprit la vama pt un control de rutina – deci, e probabil sa nu aveti o stampila pe pasaport, cu data intrarii... Daca ati plecat cu avionul, cu autocarul ar trebui sa aveti inscrisa o data de intrare in tara aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Derogare de lda termenul de 10 zile pentru oficierea casatoriei mbs90131 mbs90131 Eu si prietena mea ne aflam in Elvetia, ea find singura care are permis de sedere, eu fiind doar \"turist\". Ca de obicei, din varii motive, nu putem veni in ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa imi vad copilul? plsss dorin_severin dorin_severin salutare .. am o problema foarte mare ... am o prietena in thailanda si impreuna avem un copil nascut de abia 2 saptamani .. pe certificatul de natere al ... (vezi toată discuția)
Calatorie din spania in romania minor neinsotit, 17 ani tudorachenicoleta tudorachenicoleta buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as ... (vezi toată discuția)