avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie din Spania in Romania minor neinsotit, 17 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie din Spania in Romania minor neinsotit, 17 ani

buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as avea vreo problema la vama¿¿nu am pasaport si sunt in spania singura.Va rog frumos sa imi dati un raspuns cat mai repede posibil
~ Conținut șters la cerere ~
Companiile aeriene nu permit minorilor neinsotiti sa urce in avion.
Daca veniti cu masina, autocarul, trenul (deci terestru) nu veti avea probleme la intrarea in tara pentru ca in legislatie sunt prevazute doar conditii de iesire a minorilor din tara, nu si de intrare.
problema e ca aici sunt singura...si nu ma poate insoti nimeni.ce ar putea sa imi faca politia de la vama?
o sa plec cu autocarul...dar mie frica sa nu imi faca ceva la vama


Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
Ares-3, moderator
Daca veniti cu autocarul e in regula, nu vi se poate interzice intrarea in tara pentru ca sunteti cetatean roman iar politistii de frontiera ai celorlalte state nu ai niciun drept sa va intrerupa calatoria.
Veniti linistit.
ieri am intrebat la sediul de autocare si mi.au spus k e posibil ca politia de la vama sa ma dea jos din autocar sau sa imi dea amenda e adevarat¿¿va multumesc

Alte discuții în legătură

Cu 16 ani (domiciliu spaniol, am nie spaniol si buletin) pot sa ies din romania fără parinti sau fara însotitor cu procura de la parinti? Darius Farkas Darius Farkas Ok, am 16 ani, nascut si cu domiciliu in Spania (Valencia), am venit sa imi fac primul buletin (cam tarziu) cu matusa mea si bunica mea, mama mea nu a putut sa ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Buletin expirat italia doar_andy doar_andy Salut , Am o problema care ma macina de ceva timp. Am implinit 18 ani pe 15 ianuarie 2014 . Anul trecut pe data de 14 iulie am venit in Italia la sora mea. ... (vezi toată discuția)