avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat Italia

Salut , Am o problema care ma macina de ceva timp. Am implinit 18 ani pe 15 ianuarie 2014 . Anul trecut pe data de 14 iulie am venit in Italia la sora mea. Având 17 ani a trebuit sa fac un act la notar , o procura din care reiese ca soferul cu care am plecat imi este tutore. Mentionez ca eram minor si nu puteam sa parasesc teritoriul României de unul singur , astfel , mama mea si-a dat acordul ca eu sa ies din tara sub tutela soferului. Anul asta am implinit 18 ani si totodata mi-a expirat buletinul , iar eu trebuie sa plec in Romania singur. Am auzit ca se poate face un act la Consulat Romaniei din Italia. As vrea niste detalii despre consulat , si cine poate sa-mi spuna ce greutati as putea intampina la granita...astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat...
Va duceti la ambasada sau consulat cu buletinul expirat si o copie si solicitati un titlu de calatorie, taxa e de 65 euro.
Titlul e valabil 30 de zile, mentionati dvs perioada in care stiti ca plecati.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Va faceti titlu de calatorie la consulat. N-o sa aveti nicio problema la frontiere :) E document de calatorie cu care puteti veni in tara.

Detalii aveti aici:
[ link extern ]

Multi mi-au spus ca voi fi luat la intrebari la granita despre modul in care am ajuns in Italia...va multumesc mult
Nu va intreaba si chiar daca v-ar intreba, nu ati trecut granita ilegal.
Vizitati si site-ul:
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Calatorie din spania in romania minor neinsotit, 17 ani tudorachenicoleta tudorachenicoleta buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)