Am si eu o problema.
Sunt insarcnata in 3luni si pa preocupa urmatorele probleme:
- in cazul in care in urmatoarele luni ma da in somaj, mai pot beneficia de indemnizatie?
- in cazul in care firma intra in faliment pot cotiza la fond entru a putea primi indemnizatia?
Trebuie ca in utimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, sa va fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit sau stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, dupa cum urmeaza:
- perioada de la ...pana la ...- sa fi avut calitatea de salariat cu norma intreaga;
- perioada de la ...pana la ...- sa fi avut calitatea de somer;
- perioada de la ...pana la ...- sa fi avut calitatea de salariat pe perioada determinata, cu 1/2 norma
- perioada de la ...pana la ...- sa fi avut calitatea de - alta calitate cu respectarea conditiei descrise in preambul.
Trebuie ca, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, ca sa beneficiati de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de indemnizaţia lunară.
Cele 12 luni pot fi constituite şi din perioadele în care ati beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii.
Copil
edusa
as avea si eu o intrebare , daca pana la 1 martie am lucrat neintrerupt timp de 5 ani , dupa care am intrat in somaj, sunt insarcinata pot beneficia de ... (vezi toată discuția)