avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt acuzat ca mi-am furat masina!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt acuzat ca mi-am furat masina!

detin un auto din 2008,care si in prezent este pe numele meu.in febroarie 2011 mam hotarat sa vand auto,dandul unui vecin de cartiar,intelegandu-ma cu acesta doar verbal pt suma si acte.el nu avea toata suma,la achitarea sumei urmand perfectionarea actelor 1-2 luni.in octombrie 2011 mi-am gasit auto si cu al doilea rand de chei lam luat acasa.in ianuarie2012 am fost acuzat de brigada furturi de auto de furtul auto proprietate personala.am inteles ca a fost depusa o plangere de furt de catre alta persoana decat cea cu care facusem intelegerea pe care nu o cunosc,careajunsese in posesia ci,talon si un rand de chei.ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:28, 1 Februarie 2012
Probabil ai cumprat o masina furata in necunostinta de cauza. Altfel nu vad de ce ti-ai face griji. Sigur ca la orice plangere depusa organele cercetare penala ale politiei vor chema la audieri orice persoana posibil implicata pentru a stabili situatia de fapt.
Oricat de ciudat vi s-ar parea, legea prevede ca va puteti fura propriul bun.

Art 208 alin 3: "Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului , dar in momentul savarsirii acel bun se afla in posesia sau detinerea legitima a altei persoane."

Asadar, din moment ce i-ati dat masina vecinului, sub orice titlu, iar acesta avea o posesie legitima a bunului, puteti fi acuzat de furt. Nu aveati dreptul sa luati masina fara o intelegere, un acord sau o discutie in prealabil cu cel in a carei posesie se afla masina la acel moment.

Duceti-va cu vecinul la politie si spuneti ca este doar o neintelegere si ati avut acordul sau, in situatia in care acesta nu doreste tragerea dvs la raspundere, si sperati sa nu se inceapa urmarirea penala.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator
masina este data furata de cand am aduso la domiciliul meu si care este in continuare pe numele meu si nu am facut cu nimeni vreun act.politia furturi de auto ma incrimineaza de furt art 208 cod penal
Nu se intelege mai nimic din ce spuneti. Cine a declarat-o furata? Dvs de unde ati luat-o si de ce? Vecinul dvs ce lagatura are in aceasta poveste?
Eu am inteles ca aveti o masina, in privinta careia ati inteles sa o vindeti uneui vecin care urma sa va dea banii pe ea si apoi sa faceti actele, iar in tot acest timp masina s-a aflat in posesia vecinului de la care ati luat-o cu al doilea set de chei, dar nu se intelege de ce ati luat masina inapoi.
ContSters178374, utilizator
vecinul nu v-a dat banii si a vandut-o in timpul asta altuia ?
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de furt? danyx danyx sal si la multi anii . am o firma impreuna cu o alta persoana la care avem doua masini . una este a fimei si una am loato de la un prieten imprumut eu . ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina dar n-am facut actele diadem diadem Buna,am vandut o masina fara a face acte legale la intelegere cum ar veni dar de atunci a trecut un an si 8 luni si individul nu are de gand la buna intelegere ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Lala46 Lala46 Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare. Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)