avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit la vanzarea unui autoturism proprietate ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit la vanzarea unui autoturism proprietate personala

Buna,

Unde gasesc un normativ care spune in ce conditii se plateste IMPOZIT pentru instrainarea unui bun (in speta un autoturism)? .. sau daca e mai simplu spuneti-mi un procent sau o metoda de declarare si calcul a unui asemenea impozit.
La imobile am gasit in codul fiscal 2% sub 200000 ron, dar la instrainare bunuri mobile mai nimic..
Nu e vorba de tranzactii repetate. Omu' are 2 masini pe numele lui..unu cumparat recent si celalalt vechi vrea sa mi-o vanda, iar eu vreau s-o cumpar.
Problema pretului se pune daca el plateste impozit pentru venitul (contravaloarea masinii) sau nu..si cat.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: halesday , utilizator 12:20, 1 Februarie 2012
de ce nu ii dai banii in mana si in acte treci o suma mai mica si nu te mai complici cu impozitul pe vanzarea unei masini.
Pentru ca am interesul sa trec masina la o valoare normala chiar un pic mai mare pentru amortizare .. vreau sa trec pe firma.. dar nici nu vreau sa fac un rau omului..
Chiar il vor impozita pentru ca si-a vandut rabla la 2000 euro? ..exista norma pentru a impozita un astfel de venit din instrainarea bunului propriu?
nu plateste impozit pt transfer de proprietate pe bunuri mobile, deci puteti trece suma reala
Multumesc foarte mult gi_jane2 si av_plac. O zi frumoasa va doresc in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bunuri intre frati. Costin Savescu Costin Savescu Un frate doreste sa vinda celuilalt toate bunurile sale. Cum ar trebui sa procedeze? Multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit(e) vanzare teren obtinut prin donatie in acelasi an ionut_i ionut_i Buna ziua, Ce impozit(e) trebuie platite de catre o persoana fizica la vanzarea unui teren de mica valoare (e.g.: 5.000€), bun personal, la cateva luni ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de la pfa la persoană fizică Melba22 Melba22 Vânzare autoturism de la PFA la persoană fizică Am un PFA (taxi) , doresc să închid PFA-ul, iar mașina să o trec de pe PFA pe persoană fizică, să ... (vezi toată discuția)