avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura cu sau fara tva??
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura cu sau fara tva??

Buna ziua !
Va rog daca puteti sa ma ajutati.
Suntem un srl platitor de tva.Exportam casute de lemn in spatiul UE.Anumite produse le cumparam in tara de destinatie a casutelor . Pentru aceste produse platim factura cu tva .
Avand in vedere ca factura noastra catre client este fara tva , intrebarea este nu ar trebui si facturile pe care platim noi sa fie fara tva ? Cum pot sa cer sa mi se faca factura fara tva ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Irina Coma , Consultant fiscal 19:17, 31 Octombrie 2008
In cazul componentelor pe care le achizitionati din statul membru UE aveti de-a face cu o livrare locala, nu cu o livrare intracomunitara - intrucat bunurile nu sunt transportate dintr-un stat membru UE intr-un alt stat membru UE , respectiv in Romania. Cel care face livrarea (furnizorul dvs.) pt a putea emitte factura fara tva tb sa faca dovada transportului bunurilor dintr-un stat membru UE in Romania sau alt stat membru UE. Cum componentele nu parasesc statul UE de unde se cumpara, atunci nu are cum furnizorul sa va emita facura cu tva intrucat nu sunt indeplinite conditiile ca livrarea sa fie scutita. pentru a avea livrare scutita tb indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
- comunicarea unui cod valabil in scopuri de tva;
- dovada transportului ca bunurile sunt transportate dintr un Stat Membru UE in alt stat memebru UE;
- contrcat / comanda sau documete de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)
Regim tva pt livrare de bunuri intre state membre ue? MonaGeorgescu MonaGeorgescu Buna ziua, societate comerciala cu activitate de comert cu amanuntul produse specifice (cosmetice), vinde catre o societate comerciala din alt stat membru UE ... (vezi toată discuția)
Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)