avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sucursale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sucursale

Buna ziua,
As dori si eu niste lamuriri legate de sucursale. Poate societatea-mama sa vanda(inchirieze) bunuri ale ei, sucursalei sale? Mentionez faptul ca soc-mama e in stat membru UE, sucursala in Romania
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:57, 1 Februarie 2012
Parerea mea este ca nu, sucursala fiind in acceptiunea art. 43 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata,un dezmembramant fara personalitate juridica al societatii-mama, neavand astfel un patrimoniu distinct fata de cel al societatii care o infiinteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare companie actionar majoritar strain geresy geresy Buna ziua Pentru o companie infiintata in Romania cu actionar majoritar strain-80% din Anglia se poate ca legea guvernanta, in caz de conflict viitor intre ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala, sucursala cryingangel cryingangel Buna ziua, As dori sa ma interesez daca o sucursala poate introduce o actiune in justitie, si legea, art. unde se mentioneaza acest lucru. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgent! stanceni stanceni Buna dimineata! Puteti sa-mi spune-ti si mie va rog in cazul incheierii unui contract intre o sucursala si un tert...va fi trecuta ca parte sucursala cu ... (vezi toată discuția)