avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare companie actionar majoritar strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare companie actionar majoritar strain

Buna ziua

Pentru o companie infiintata in Romania cu actionar majoritar strain-80% din Anglia se poate ca legea guvernanta, in caz de conflict viitor intre actionari, sa fie legea din Anglia? sau ar fi mai usor ca aceasta companie sa fie filiala?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 16:10, 18 August 2013
Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata art. 1, alin. 2:
- Societatile comerciale cu sediul in Romania sunt persoane juridice romane.
Chiar daca societatea isi va deschide o filiala si aceasta are personalitate juridica, practic este o noua firma.
Parerea mea este ca societatea din Anglia isi poate deschide o sucursala, care in acceptiunea legii romane este,, un dezmembramant fara personalitate juridica ale societatilor comerciale" Astfel, societatea-mama va putea sa isi stabileasca regulile dupa tara a carei legislatie doreste sa-i fie aplicabila.
Lecturati va rog articolele 43 si 44 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare sucursala in filiala iosifescun iosifescun La o societate comerciala pe actiuni se doreste transformarea unei sucursale in filiala. Cre sunt pasii ce trebuiesc urmati ? Ce implicatii are aceasta ... (vezi toată discuția)
Sucursale nicopico nicopico Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri legate de sucursale. Poate societatea-mama sa vanda(inchirieze) bunuri ale ei, sucursalei sale? Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Filiala/sucursala andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa va intreb ce acte si ce proceduri trebuiesc indeplinite pentru a deschide o filiala.si ce diferenta este(daca exista)intre filiala si ... (vezi toată discuția)