avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale filiala/sucursala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

filiala/sucursala

buna ziua,vreau sa va intreb ce acte si ce proceduri trebuiesc indeplinite pentru a deschide o filiala.si ce diferenta este(daca exista)intre filiala si sucursala?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:50, 15 Februarie 2011
Nu este acelasi lucru. Filiala este o entitate cu personalitate juridica, practic o noua firma la care asociat majoritar in principiu este societatea mama. Sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor care le infiinteaza. Cititi va rog art. 42 si 43 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata pentru a vedea ce inseamna fiecare dintre ele.
Detalii infiintare filiala sau sucursale aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Transformare sucursala in filiala iosifescun iosifescun La o societate comerciala pe actiuni se doreste transformarea unei sucursale in filiala. Cre sunt pasii ce trebuiesc urmati ? Ce implicatii are aceasta ... (vezi toată discuția)
Infiintare companie actionar majoritar strain geresy geresy Buna ziua Pentru o companie infiintata in Romania cu actionar majoritar strain-80% din Anglia se poate ca legea guvernanta, in caz de conflict viitor intre ... (vezi toată discuția)