avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transformare sucursala in filiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transformare sucursala in filiala

La o societate comerciala pe actiuni se doreste transformarea unei sucursale in filiala. Cre sunt pasii ce trebuiesc urmati ? Ce implicatii are aceasta transformare ?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:53, 29 Martie 2011
Radiere sucursala si infiintare filiala.
Nu se poate transforma sucursala in filiala. Sucursala este un dezmembramant fara personalitate juridica a societatilor comerciale( art. 43 Din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale), pe cand filiale sunt societati comerciale cu personalitate juridica, avand regimul juridic al societatii care le-au constituit( art. 42 din aceeasi lege). In principiu, asociatul/actionarul persoana juridica este majoritar la infiintarea unei filiale. Asadar, urmati sfatul Doamnei avocat - radiati sucursala si infiintati o filiala( care de fapt va fi o societate noua).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare companie actionar majoritar strain geresy geresy Buna ziua Pentru o companie infiintata in Romania cu actionar majoritar strain-80% din Anglia se poate ca legea guvernanta, in caz de conflict viitor intre ... (vezi toată discuția)
Filiala/sucursala andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa va intreb ce acte si ce proceduri trebuiesc indeplinite pentru a deschide o filiala.si ce diferenta este(daca exista)intre filiala si ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ContSters134265 ContSters134265 O companie din subordinea Guvernului doreste sa-si infiinteze o filiala. Care sunt actele normative care reglementeaza aceasta activitate si pasii care ... (vezi toată discuția)