avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare filiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare filiala

O companie din subordinea Guvernului doreste sa-si infiinteze o filiala. Care sunt actele normative care reglementeaza aceasta activitate si pasii care trebuiesc urmati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: FLORIN-MADALIN CONSTANTIN , Consilier juridic 09:41, 3 Iunie 2011
LEGEA 31/ 1990 privind societatile comerciale
ART. 42
Filialele sunt societati comerciale cu personalitate juridica si se infiinteaza in una dintre formele de societate enumerate la art. 2 si in conditiile prevazute pentru acea forma. Ele vor avea regimul juridic al formei de societate in care s-au constituit.
O filiala este practic o noua societate comerciala, ea are personalitate juridica, astfel baza ;egala este atat Legea 31/1990 privind Societatile Comerciale, cat si Legea 26/1990 privind Registrul Comertului.
Pentru a va fi mai de folos, va sugerez sa intrati pe WWW.ORC.RO, la sectiunea "formalitati" - inregistrarea societatilor comerciale cu raspundere limitata ( sunt chiar primele), unde vati gasi si documentele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala scorus69 scorus69 Buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti daca un srl cu sediul in Bucuresti poate sa deschida o filiala tot in Bucuresti , ce acte sunt necesare si cat ar costa ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala in romania eniculae eniculae Buna ziua, O societate spaniola doreste infiintarea une filiale in Romania. Ce documente sunt necesare si care este procentajul minim pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Filiala/sucursala andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa va intreb ce acte si ce proceduri trebuiesc indeplinite pentru a deschide o filiala.si ce diferenta este(daca exista)intre filiala si ... (vezi toată discuția)