avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare filiala in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare filiala in Romania

Buna ziua,

O societate spaniola doreste infiintarea une filiale in Romania. Ce documente sunt necesare si care este procentajul minim pe care trebuie sa il aiba filiala din Romania?

Astept raspunsul dvs cat mai urgent.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioana-Camelia_Predescu , utilizator 09:22, 14 Noiembrie 2012
Conform art. 42 din legea nr. 31 / 1990 filialele sunt societati comerciale cu personalitate juridica si se infiinteaza in una din formele de societate prevazute de art. 2 din aceeasi lege (societate in nume colectiv, in comandita simpla, pe actiuni, in comandita pe actiuni, cu raspundere limitata).
Filiala va avea regimul juridic al formei de societate in care s-a constituit.

Aveti aici un material care va ajuta www.avocatnet.ro/content/for...
Legea nu prevede vreun procentaj, dar in general, asociatul persoana juridica este majoritar. Sa aveti in vedere ca la rezervarea denumirii sa inserati ,, filiala...si denumirea orasului unde va avea sediul filiala"
Buna ziua,

Am și eu o întrebare tot pe aceasta tema. Care ar fi diferențele intre înființarea de către o societate străină a unei societăți noi în Romania și înființarea de către societatea străină a unei filiale a sa în România. Menționez ca nu ma interesează doar diferențele în procedura de înființare ci și orice alte diferențe între o societatea comercială nouă și o filială a uneia deja existente (de exemplu, posibilitatea filialei de a a avea obiect de activitate diferit de societatea mamă )

Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Ioana-Camelia_Predescu, utilizator
Filiala este o o entitate cu personalitate juridica distincta fata de societatea mama, prin urmare isi poate stabili un obiect de activitate diferit fata de aceasta. Diferenta intr-adevar nu este foarte mare daca societatea straina doreste sa infiinteze o societate noua a carei asociat persoana juridica sa fie sau sa deschida o filiala in care de asemenea sa fie asociat persoana juridica. Ca forma juridica diferita ar fi doar denumirea, mai multe diferente regasindu-se doar in regimul fiscal aplicabil fiecareia dintre entitati.
Va multumesc!! Un raspuns foarte util!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala in romania de catre o firma din ue vladgabriel73 vladgabriel73 Buna ziua. O societate cu sediul in UE doreste sa infiinteze o filiala in Romania (un SRL) . Filiala din Romania poate avea ca asociati pe langa firma mama ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare firma sau punct de lucru (persoana juridica straina) cosminbarbu cosminbarbu Buna ziua, As avea si eu o intrebare. O persoana juridica straina care doreste sa-si extinda afacerea in Romania cum ar fi mai bine sa procedeze, sa-si ... (vezi toată discuția)
Filiala romaneasca la asociatie straina ? ionutanton777ro ionutanton777ro Exista vreo modalitate de a infiinta o filiala romaneasca (cu personalitate juridica) la o asociatie straina ? Un ONG inregistrat in SUA doreste sa isi ... (vezi toată discuția)