Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC.
Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ?
Exemplu : pe durata indemnizatiei venitul lunar a fost de 1439 ron.
Care este suma pe care o voi primi lunar daca voi fi in concediu medical cod 01?
1. Se aduna veniturile pe cele 6 luni anterioare concediului medical, rezultatul se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni luate ca baza de calcul, acest rezultat se inmulteste cu 75%.
2. Acest ultim rezultat se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din perioada inscrisa in certificatul medical si rezulta indemnizatia ce vi se cuvine.
3. Daca cele 6 luni ati fost in CCC se ia in calcul indemnizatia primita.
Multumesc mult pt.raspuns!
Mai am o nelamurire: eu dupa 2 luni si jumatate de CM (cod 01) voi intra in concediu prenatal+postnatal.
Cum voi fi platita atunci?
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate se calculeaza la fel cum am spus mai sus numai ca procentul este de 85%.
2. In cele 6 luni care constituie baza de calcul intra si perioadele de concediu medical cu indemnizatiile aferente.
Am si eu o nelamurire referitoare la acelasi subiect si anume faptul ca venitul pentru CIC s-a calculat luand in considerare salariul net, deci pentru veniturile acestea s-au platit toate contributiile+impozit.
Acum societatea imi considera indemnizatia pentru CIC ca fiind salariul brut si imi acorda 75% CM, imi impoziteaza din nou aceasta suma (contributie CAS, Impozit s.a.), iar ceea ce imi revine dupa aplicarea acestor retineri reprezinta de fapt doar 60% din indemnizatia neta pentru CIC.
1. Indemnizatia pentru CCC este neimpozabila si este si venit brut si venit net, in acelasi timp.
2. - Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu medical se considera venit brut.
- Pentru calcularea indemnizatiei pentru un alt CCC este considerat venit net.
3. Nu este o dubla impozitare, indemnizatia pentru concediu medical este un venit supus impozitarii (conform Codului fiscal).
Concediu medical
Roxmi
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Cum se calculeaza pe care trebuie sa o incasez de la angajator in cazul in care am ... (vezi toată discuția)