avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare in instanta a sumelor prevazute in contract
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare in instanta a sumelor prevazute in contract

Sper sa ma puteti ajuta prin a-mi preciza cat dureaza procesul pe care doresc sa-l intentez societatii cu care am avut un contract pe perioada determinata, societate care nu mi-a achitat salariul aferent lunilor octombrie, noiembrie si decembrie.Fiind sportiv profesionist, am sesizat Federatia Sportiva in legatura cu sumele pe care nu le-am primit , aceasta din urma declarand contractul nul incepand cu 01.01.2012, insa nu a efectuat demersuri pentru obligarea clubului sportiv la plata restantelor financiare.Mi s-a spus ca doar instanta judecatoreasca poate obliga societatea la plata sumelor pe care mi le datoreaza, astfel incat intentionez sa intentez proces pentru recuperarea acestora, de aceea as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez si cat dureaza un astfel de proces. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:03, 1 Februarie 2012
Depinde foarte mult de data la care se va acorda primul termen de judecata.
Intrucat instantele judecatoresti sunt foarte aglomerate s-a ajuns sa se acorde primul termen si la 1 an de la data la care a fost inregistrata actiunea.
In acest cez se poate face cerere de preschimbare, dar in ultima perioada s-au cam respins pe band rulanta cererile de preschimbare a termenului, cel putin in Bucuresti.
Partea "buna", sa zic asa, este faptul ca pe litigii de munca hotararea instantei de fond este data fara apel, astfel incat partea care a pierdut procesul poate ataca fotararea cu recus, fara a se mai trece si prin apel.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui sportiv dintr-un club geoni geoni Ce pasi trebuie urmati pentru a retrage de la un club sportiv scolar a unui sportiv care nu a participat pana acum la vreo competitie sportiva? Este suficienta ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)