avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Experienþã similarã
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Experienþã similarã

Să considerăm următoarea situaţie.
La o licitaţie de execuţie lucrări cu o valoare totală de 100 de lei, participă în acord de asociere două societăţi. Una din societăţi execută 99% din lucrare (echivalent a 99 de lei) şi cealaltă 1% (echivalent a 1 leu), conform acord.
Urmează după un timp, o nouă licitaţie al cărui beneficiar solicită experienţă lucrări similare de 100 de lei.
Doresc să cunosc dacă societatea care a realizat 1% (având corespondent 1 leu) din lucrarea mai sus menţionată ca exemplu, ar putea participa la această nouă licitaţie având corespondent întreaga valoare de 100 de lei.
Există cumva anumite restricţii, reglementări legale sau acea societate care a efectuat 1% dintr-o lucrare poate participa şi însuşi întreaga valoare din lucrarea efectuată, ca experienţă similară ?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:42, 2 Februarie 2012
Experienta similara, ca toate celelalte cerinte de calificare, trebuie sa reflecte capacitatea ofertantului de a presta/executa contractul. Partea de contract executata de un tert operator, neparticipant la procedura, nu poate fi experienta similara pentru un participant (Art.7 din HG 925 si 187/OUG 34 se refera doar la operatorii participanti la procedura). Eventual va puteti asocia cu celalalt sau il puteti lua ca sustinator, daca indeplineste conditiile pentru aceste situatii.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
vlad nicolae, moderator
Mulţumesc pentru răspuns. Ca să fiu sigur că am înţeles, revin cu următorul exemplu.

Un operator economic asociat a executat 80% dintr-o lucrare având corespondent 80 de lei iar restul rămas a realizat liderul de asociaţie. Să înţeleg că operatorul economic care a fost lider de asociaţie şi a semnat contractul cu beneficiarul pentru suma de 100 de lei, ar putea merge la o altă licitaţie, având ca experienţă similară un corespondent de 20 de lei din lucrări similare, în baza contractului anterior realizat?
În urma răspunsului dumneavoastră primit rezultă că respectivul lider de asociaţie chiar dacă a încheiat un contract pe o anumită valoare cu beneficiarul, în cazul lui i se va lua în calcul doar cât a executat din lucrare conform stipulărilor din acordul de asociere.


Nu are nicio relevanta ca era sau nu lider de asociatie.
Experienta similara se demonstreaza prin ceea ce a executat efectiv in cadrul contractului.
Poate fi inclusiv subcontractant, caz in care se ia in considerare ce a executat el efectiv in aceasta calitate.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Daca o licitatie publica este castigata de catre o asociere formata din doi operatori economici, iar in cadrul asocierii participatia celor doi ... (vezi toată discuția)
Asociere pentru participare la licitatie sabinna sabinna In conditiile in care o asociatie formata din 2 agenti economici participa la o licitatie pentru executie lucrari si o castiga, cu cine se incheie contractul ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari-asociati ContSters271735 ContSters271735 Buna ziua! Am participat la o licitatie in asociere. Am castigat licitatia si s-a incheiat contractul de lucrari. Problema este ca la partile contractane ... (vezi toată discuția)