Domnu Radu,
Probabil ca in curand o sa va mutati de-a binelea in apartament si o sa constatati ca cheltuielile cu persoanele sunt mult mai mici decat alte cheltuieli de intretinere. Probabil ca nu veniti acum din padure si chiar nu stiti despre ce este vorba in propozitie.
In acest moment am un vecin care face exact ce faceti dvs. acum. Si-a cumparat un apartament, abia a reusit sa-l goleasca de toate ”ciuveile” vechiului proprietar si uite are cam doua luni in care a raschetat peretii, a schimbat usile, a montat sute de mp de rigips, calorifere noi, instalatia de incalzire, CT, chiuvete, cada noua (vechiul proprietar reusise sa aduca ap. in stare de nelocuit). In sfarsit, are o echipa de 4 (patru) mesteri care lucreaza incontinuu la acest apartament de la et. 1. Este un calvar pentru noi, pentru faptul ca constructorul nu respecta nici-o regula, ies murdari de varul de pe jos, fac o mizerie de nedrescris pe casa scarii. Ingrijitoarea spala casa scarii (pana la et. 1) de doua ori pe zi. Ce sa va mai spun. Au avut defectiuni de la instalatia de apa, au rupt sigiliile, au recunoscut un consum de peste 50 mc de apa. ce sa va mai spun? Ce sa faca asociatia - eu fiind administrator si proprietar in bloc? Toata lumea vine la mine; eu stau de vorba cu impricinatul. Acesta isi pune cenusa in cap, a mai strunit meseriasii, dar multe nu s-au schimbat. Ei, se pare ca au cam terminat cu mizeria, dar inca mai lucreaza cu flex-ul, dau gauri in pereti, bat cuie, naiba stie ce mai fac pe-acolo. Deci, cate persoane sa le punem pe luna? Am convenit cu proprietarul ca pe lunile dec., ian. si februarie sa figureze cate 2 pers. lunar si in plus consumul de apa de pe apometru. Ca mai dau cu flex-ul, fac zgomot ingrozitor cu rotopecutorul, ca intra / ies de 'jde ori din casa, ce naiba sa faci? Astea nu sunt contorizate si nu pot sa i le pun in carca, nu?
In final, pot sa va garantez ca daca ati fi cumparat un ap. in bloc la noi, am fi procedat la fel. Pot doar sa va sfatuiesc sa abordati conducerea as. prop. pentru a clarifica unele dintre problemele dvs., ce-a cu lacatul, problema repartizarii nejustificate de apa (doar aveti apometru, deci care-i problema?) si cate si mai cate alte chestiuni. Trebuie sa terminati renovare, prim martie ziceati... deci mai este 1 luna si ati cam terminat.
Succes!
1-Legal,fiecare proprietar cand se muta in imobil comunica asociatiei de proprietari transferul de proprietate si depune copie dupa contract si alte date de contact,pentru situatii neprevazute
Nu ati precizat daca detineti contoare individuale contorizat utilitati
Stabilirea si calcul cotelor de intretinere pe numar persoane se realizeaza in temeiul art 17 pct r) din HG nr 1588/2007
2-In temeiul art 10 din L nr 230/2007 art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 puteti contesta in termen de 10 zile de la afissare lista de plata a cotelor de intretinere.Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
3-Pentru solutionarea problemelor inerente ,contactai cu mult tact presedintele de asociatie,"sondati " cu mult tact ,intelepciune si toleranta capacitatea acestuia de comunicare ,pentru a va lamuri asupra optiunilor eventual de parcurs in viitor
Buna ziua,
Va multumesc mult pesntru raspuns.
Ideea e ca eu am inceput renovarea in 09.ianuarie.2012, iar in decembrie 2011 (luna la care face referire intretinerea) nu am locuit in apartament.
Apometre am pus luna aceasta, undeva pe data de 20 ianuarie. Oricum pana atunci, nu am avut deloc racord / robineti etc de apa atat baie si bucatarie, cu-atat mai mult nu aveam cum sa consum apa.
Exista undeva un model de contestatie pe care l-as putea folosi?
Nu este un model deosebit. Pur si simplu te adresezi as. prop., te identifici ca proprietar si-ti scrii naduful acolo, aproape cum ne-ai informat pe noi. Astepti raspuns. Pana una-alta, te sfatuiesc sa lecturezi serios L 230/2007 si HG 1588/2007 - le gasesti aici pe forum sau unde vrei pe internet. Asta asa ca sa stii ce sa ceri, sa stii ce drepturi si obligatii ai. Aici pe forum poti afla tot felul de dedesubt-uri, proceduri, raspunsuri la tot felul de intrebari - care mai de care...