avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2 in 1 ???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2 in 1 ???

Salutare tuturor! Sunt sigur ca sunteti cei mai in masura sa imi explicati si mie !Este corect sa ma puna sa platesc o persoana la intretinere daca nu sta nimeni in apartament ? Eu am avut cateva reparatii pe la mama acasa ea fiind in strainatate si sigur am consumat 1m cub de apa ,asa ca cea de la asociatie imi cere sa trec o persoana la intretinere ca sa pot platii consumul ,nici macar nu stau acolo.Deci voi platii nu numai ce am consumat ci si fondul de rulment etc... Ce am inteles eu: ""ma duc la magazin iau o paine ,obligat trebuie sa cumpar si salam altfel nu pot sa iau painea?!"" Raspunsul doamnei a fost ca asa s-a hotarat in adunarea generala ai consum de apa treci 1 persoana...
Va multumesc ca existati !
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2016
Costin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:39, 11 Iulie 2016
Conform HG 1588/2007 se trec la intretinere atat persoanele care locuiesc cat si cele care desfasoara activitati in apartament.
Cat priveste cheltuiala pentru una persoana, trebuie sa va clarificati, sa cunoasteti ca pe numar de persoane se repartizeaza foarte putine cheltiieli. De regula energia electrica (pentru iluminat pe casa scarii si energia electrica pentru functionarea liftului), gunoiul (firma de salubritate factureaza luna in functie de numarul de persoane) si mai rar gazul daca este la comun. In rest alte cheltuieli se repartizaeza dupa consum sau proportional cu suparafta utila a apartamentului (cota indiviza) indiferent ca in apartament este cineva sau nu.
Fondul de rulment se stabileste anual in functie de cheltuiala cea mai mare din anul ptrecedent si nu in functie de numarul de persoane.
Adriantot a scris:

Conform HG 1588/2007 se trec la intretinere atat persoanele care locuiesc cat si cele care desfasoara activitati in apartament.

Unde se precizeaza in HG ca se trec si cele care desfasoara activitati in apartament?
Doar cele care locuiesc peste 15 zile se trec la intretinere si numai in baza unei cereri, nu a spionatului.
Deci sa inteleg ca daca eu chem o echipa de 7-8 insi sa imi faca amenajari ar trebui sa platesc pt ei intretinerea?! Eu am stat 3 zile a cate 1-2 ore ...si ma baga la intretinere ...ciudat ... Multumesc pentru raspuns !
cyan a scris:

Unde se precizeaza in HG ca se trec si cele care desfasoara activitati in apartament?
Doar cele care locuiesc peste 15 zile se trec la intretinere si numai in baza unei cereri, nu a spionatului.

HG nr 1588/2007 Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane
Art. 34. — Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care Iocuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care Iocuiesc sau desfasoara activitati In cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiiIor comune;colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

Din art 34 se intelege ca este vorba despre persoane care locuiesc si isi desfasoara activitatea permanent in imobil si nu temporar.
Altfel nu ar mai exista posibilitatea din hg privind scoaterea din lista a persoanelor care nu locuiesc mai mult de 15 zile.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament DanaBolea DanaBolea Am achizionat prin \\"Prima Casa\\" un apartament unde nu locuiesc deloc,momentan.Fac doar curatenie din cand in cand.Nu consum decat apa,dar foarte ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Renovare. scoatere persoane de la intretinere Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, 1. As dori sa stiu, daca in cazul unui apartament dintr-un bloc, pe timpul unei renovari timp de 1 luna de zile, dar si pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)