avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2 in 1 ???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2 in 1 ???

Salutare tuturor! Sunt sigur ca sunteti cei mai in masura sa imi explicati si mie !Este corect sa ma puna sa platesc o persoana la intretinere daca nu sta nimeni in apartament ? Eu am avut cateva reparatii pe la mama acasa ea fiind in strainatate si sigur am consumat 1m cub de apa ,asa ca cea de la asociatie imi cere sa trec o persoana la intretinere ca sa pot platii consumul ,nici macar nu stau acolo.Deci voi platii nu numai ce am consumat ci si fondul de rulment etc... Ce am inteles eu: ""ma duc la magazin iau o paine ,obligat trebuie sa cumpar si salam altfel nu pot sa iau painea?!"" Raspunsul doamnei a fost ca asa s-a hotarat in adunarea generala ai consum de apa treci 1 persoana...
Va multumesc ca existati !
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2016
Costin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:39, 11 Iulie 2016
Atunci cand un meserias sau o echipa de meseriasi lucreaza intr-un apartament este evident ca acestia folosesc liftul pentru a urca si cobori ei ca oameni dar si pentru a transporta materiale. Apoi aprid lumina pe casa scarii pentru a vedea pe unde merg. Produc ceva gunoaie pe care le duc in tomberoanele asociatiei.
Asadar cel putin aceste doua cheltuieli (eneria electrica si gunoiul) trebuie sa le suporte proprietarul apartamentului in timpul desfasurarii activitatii echipei.
Daca blocul nu este contorizat individual la gaze, sigur va trebui suporte si costul gazelor ce se imparte legal pe numar de persoane pentru ca acei oameni folosesc gazul sa-si faca mancare, sa o incalzeasca, sa-si faca un ceai, o cafea... Gazele sunt folosite de oameni si nu pentru renovare sau contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament DanaBolea DanaBolea Am achizionat prin \\"Prima Casa\\" un apartament unde nu locuiesc deloc,momentan.Fac doar curatenie din cand in cand.Nu consum decat apa,dar foarte ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Renovare. scoatere persoane de la intretinere Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, 1. As dori sa stiu, daca in cazul unui apartament dintr-un bloc, pe timpul unei renovari timp de 1 luna de zile, dar si pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)