avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2 in 1 ???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2 in 1 ???

Salutare tuturor! Sunt sigur ca sunteti cei mai in masura sa imi explicati si mie !Este corect sa ma puna sa platesc o persoana la intretinere daca nu sta nimeni in apartament ? Eu am avut cateva reparatii pe la mama acasa ea fiind in strainatate si sigur am consumat 1m cub de apa ,asa ca cea de la asociatie imi cere sa trec o persoana la intretinere ca sa pot platii consumul ,nici macar nu stau acolo.Deci voi platii nu numai ce am consumat ci si fondul de rulment etc... Ce am inteles eu: ""ma duc la magazin iau o paine ,obligat trebuie sa cumpar si salam altfel nu pot sa iau painea?!"" Raspunsul doamnei a fost ca asa s-a hotarat in adunarea generala ai consum de apa treci 1 persoana...
Va multumesc ca existati !
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2016
Costin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:39, 11 Iulie 2016
cyan a scris:

Din art 34 se intelege ca este vorba despre persoane care locuiesc si isi desfasoara activitatea permanent in imobil si nu temporar.

Va rog sa recititi articolul si sa-l intelegeti romaneste.
numarul de persoane care Iocuiesc sau desfasoara activitati in cladire

Este la mijlocul frazei sau nu si asa cum sustineti dumneavoastra.
Apoi nu se spune nicaieri ca ar trebui sa locuiasca permanent, asa cum eronat sustineti, ci doar sa locuiasca sau sa desfasoare activitati.
Eu inteleg prin persoanele care "desfasoara activitati" ca este vorba despre acele persoane care lucreaza in spatiile cu alta destinatie decat de locuinta, in acele apartamente transformate in cabinete de toate felurile, puncte de lucru de toate felurile etc.

Dar problema topicului nu este aceasta, ci faptul ca doamna administrator nu poate calcula consum de apa decat daca prevede 1 persoana ca locuind in acel apartament. Doamna administrator da vina pe Adunarea generala ca asa s-a hotarat. Dar cine o fi propus o asemenea bazaconie in AG? Probabil tot cineva care e depasit de situatia in care trebuie sa faca calcule mai complicate decat clasa a 4-a.

@Costin85

Daca la dv. in apartament nu s-a locuit sau, la limita, nu s-a lucrat 15 zile din luna respectiva, administratorul, in baza unei hotarari a AG abuzive si care incalca legea 230/2007, v-a pus persoane la calcul in mod abuziv.
Nu are nicio legatura consumul de apa cu persoanele care ar trebui trecute la intretinere.
Daca persoana a lucrat 3 zile, nu trebuie trecuta la intretinere, dar ea a consumat apa, cantitate care trebuie trecuta in lista.
La acest aspect am vrut sa ma refer, poate nu am formulat cum trebuie raspunsul.
cyan a scris:

Din art 34 se intelege ca este vorba despre persoane care locuiesc si isi desfasoara activitatea permanent in imobil si nu temporar.

In cuprinsul art 34 nu exista prevazut conditia de "permanent"
In cazul unei renovari/igienizari de apartament,locatarul poate apela la 1 persoana si lucrarea poate dura 12 luni sau poate apela la echipa de 10 persoane si lucrarea se finalizeaza intr-o luna
Desi apartamentul nu este locuit ,desi muncitorii nu locuiesc provizoriu in imobil,trebuie recunoscut ca atat muncitorii cat si lucrarile de reparatii necesita consum apa
Daca apartamentul este contorizat nu exista probleme,proprietarul va comunica periodic index consum
Daca apartamentul nu este contorizat exista riscul aparitiei de discutii
@costin85
Trebuie sa intelegeti ca viata la bloc ,nu este intotdeauna linistita si roz dupa cum ne dorim
Proprietarii din imobilul de locuit in comun,pot hotari infiintare asociatie de proprietari ,situatie in care reprezentantii asociatiei preiau anumite competente
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv

Asociatia trebuie sa aiba un regulament in care sa fie prevazute situatii de genul renovarilor, in L230 sau HG 1588 nu sunt prevazute astfel de situatii.
Daca apartamentul nu este contorizat la gaze, in conditiile in care sunt trecute un nr de persoane la intretinere proprietarul va plati si gazele chiar daca nu este folosite!
Sa fim seriosi, nimeni nu renoveaza timp de 12 luni cu o persoana. In prezent nu cred ca mai exista in RO blocuri necontorizate individual la apa care sa fie utilizata la renovare, iar gazele nu se folosesc la lucrari de renovare.
Dar sunt de acord ca viata la bloc nu este roz, intotdeauna!:)

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament DanaBolea DanaBolea Am achizionat prin \\"Prima Casa\\" un apartament unde nu locuiesc deloc,momentan.Fac doar curatenie din cand in cand.Nu consum decat apa,dar foarte ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Renovare. scoatere persoane de la intretinere Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, 1. As dori sa stiu, daca in cazul unui apartament dintr-un bloc, pe timpul unei renovari timp de 1 luna de zile, dar si pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)