avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar

Buna ziua,tuturor.
In familia noastra exista o mostenire(respectiv,o suprafata de teren,de 2ha),aceasta trebuie impartita in doua..,intre tatal meu si unchiul meu,doar ca pe titlul de proprietate este trecuta toata suprafata,iar tatal meu vrea sa vanda,iar unchiul meu nu..!!
Am inteles,ca exista posibilitatea unui partaj voluntar-la tribunal,daca partile sunt de acord..!!
As dorii,daca se poate sa-mi spuneti,cat dureaza aceasta procedura si daca este necesara angajarea unui avocat sau nu..!!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!!
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 20:02, 1 Februarie 2012
partajul voluntar il puteti face si la notar, si dureaza mult mai putin decit in instanta!
Puteti face partajul si la un mediator, ceea ce va ofera posibilitatea ca, odata cu depunerea acordului de mediere la instanta, pentru a obtine hotararea de expedient, sa solicitati restituirea taxei judiciare de timbru (3%) (art. 63 Legea 192/2006). Astfel, veti putea sa va reduceti costurile legate de acest demers.
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

exista clar stipulat in lege ca taxa de timbru nu mai trebuie solicitata de judecator in cazul unui partaj in care s-a depus medierea inginer-e inginer-e Va rog sa ne precizati daca exista clar stipulat in lege, cu trimitere la articol eventual chiar copy paste in raspuns, ca taxa de timbru nu mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Primesc banii inapoi ? roxana-fig roxana-fig Am introdus la instanta un dosar de prestatie tabulara si am platit taxa de timbru (imensa). Daca merg la mediator cu partea adversa si ne intelegem, primesc ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)