avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca in acelasi timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca in acelasi timp

Est posibil ca o persoana sa aiba doua contracte de munca cu norma intreaga(8h/zi & 5 zile/saptamana fiecare) concomitent la doi angajatori diferiti?

Multumesc!

Alina Raica
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 08:41, 2 Februarie 2012
Da.
Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care este baza legala? Angajatul nu este constrans de cele 40-48 ore pe saptamana pe care trebuie sa le realizeze? Stiu ca firma angajatoare nu este implicata daca el declara ca nu are alt loc de munca.
In cazul meu, momentan sunt in concediu de ingrijire a copilului dar angajatorul meu la putin timp dupa ce am ramas in concediu prenatal a suspendat activitatea firmei, ceilalti angajati au fost concediati insa mie doar mi s-a suspendat contractul. Angajatorul m-a instiintat ca raman " angajata" lor pana la terminarea CIC. Eu am decis sa ma reintorc la munca insa la un alt angajator, cu care ar trebui sa semnez contractul doar ca nu mi s-a incheiat contractul cu primul angajator ( motivul: superiorii sunt cetateni straini, am transmis o solicitare in acest sens dar mai dureaza pana ce ei vor dispune formalitatile de incetare a contractului cu mine).
De aceea voi fi probabil in situatia ca pentru o scurta perioada sa am doua contracte de munca concomitent.
Aici intervine problema mea: e legal sa am 2 contracte de munca in acelasi timp???

Multumesc..
Da, e legal sa aveti doua contracte de munca cu norma intreaga.

Art. 35 Codul muncii:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore am voie sa lucrez legal pe zi silviatraistaru silviatraistaru Buna ziua, Sunt angajata la o companie cu contract de munca de 8h/zi si as vrea sa imi mai iau un job, ma intreseaza sa stiu cate ore am voie sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa - de prin lume adunate Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un salariat are 2 contracte de munca incheiate cu norma intreaga 8h/zi cu angajatori diferiti (contracte de mult timp incheiate,nu fictive in vederea obtinerii ... (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)