avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Situație ineditã ASE - Exmatriculare în ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Situație ineditã ASE - Exmatriculare în necunoștiințã de cauzã

Bună ziua,

Apelez la acest forum pentru a expune o situație, din punctul meu de vedere deja penibilă, căreia doresc să îi găsesc rezolvarea cât mai eficient cu putință, deoarece timpul mă presează.

Acestea fiind zise, situația stă în felul următor:

Subsemnata, studentă în anul III în cadrul Academiei de Studii Economice din București, cu finanțare de la buget până la momentul actual, integralistă și fără probleme în cei doi ani de studii află cu stupoare ieri, în timpul unui examen (suntem în sesiune acum), că a fost exmatriculată.
Motivul? Neplata taxei de școlarizare. Șoc. La începutul anului universitar, mi-am verificat situația și figuram în continuare la buget. După câteva ”săpături” am aflat că a fost făcută o nouă repartizare, la aproximativ o lună după începerea anului, de care eu nu aveam habar și sincer nici măcar nu mi-a trecut prin cap că aș fi picat la taxă.
În fine, asta este mai puțin important(îmi asum întreaga responsabilitate pentru neinformare), ideea principală fiind faptul că eu am aflat absolut întâmplător, fără vreun fel de preaviz. Dacă profesorul respectiv nu ar fi făcut prezența la examen după lista generată de calculator (unde bineînțeles nu figuram), poate mă trezeam în situația de a apărea la licență, unde să mi se spună că nu o pot susține pt că nu am făcut anul III. Foarte interesant.
După ce am aflat, am dat fuga la secretariat, unde mi s-a spus că într-adevăr așa este și că asta e, nu se poate face nimic, reînmatricularea anul viitor (din păcate, nu se poate discuta omenește cu secretarele).
Povestea este mult mai lungă, însă nu are sens să o expun.

Acum, eu am o mare nelămurire. Am petrecut toată ziua de ieri încercând să găsesc în regulamentele facultății metodologia și cadrul legal pentru această procedură, însă nu am reușit.

Întrebarea este - pot fi exmatriculată fără să primesc un preaviz? Sau să fiu înștiințată că sunt pasibilă de exmatriculare? Sau măcar să fiu anunțată după pronunțarea deciziei! Nu, la Academia de Studii Economice, studenții sunt dați afară fără ca măcar să aibă habar de acest fapt.

Voi face o cerere către rectorat prin care să mi se aprobe plata taxei și continuarea studiilor, sper să fie în regulă. Cunoașteți cumva și alte soluții?
Menționez că deja am susținut două examene și două colocvii, la care am și primit rezultatele, iar licența este 2/3 gata(nu că ar conta dpdv legal asta cu licența).

Păreri? Soluții? Dispoziții legale? Pe mine efectiv m-a șocat această situație.

Alte discuții în legătură

Despre exmatriculare facultate... zapata_29 zapata_29 Sunt student la Universitatea Ovidius Constanta.De curand am fost prins copiind la un examen.Mie imi este teama de a nu fi exmatriculat,datorita acestui ... (vezi toată discuția)
Universitate desființată - susținere licență DianaMonica96 DianaMonica96 Bună ziua, Mama mea a fost studentă integralistă la Academia Română de Management înainte ca aceasta să se desființeze (anii 90), însă nu a apucat ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata pentru neplata unei rate de catre universitate? Julia24 Julia24 Buna ziua. Va scriu in cadrul acestui topic desi nu sunt sigura daca am postat corect si rog administratorii forumului sa ma scuze daca cumva am postat ... (vezi toată discuția)