avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

Buna ziua, intentionez sa divortez, am doi copii monori, insa unul este nascut inaintea casatoriei cu tatal lui, iar acesta nu l-a recunoscut.Celalat copil este nascut in timpul casatoriei. Pentru primul copil nerecunoscut, tatal lui va avea dreptul sa ceara instantei sa i-l incredinteze? Multumesc!
Daca copilul nu este recunoscut de tata, acesta nu poate solicita incredintarea lui.
Daca nu e copilul lui biologic si nici nu l-a adoptat, n-are cum sa-l ceara. Doar daca se razgandeste, si doreste sa-l recunoasca acum.
Inteleg ca ambii copii au acelasi tata biologic, insa primul copil este nerecunoscut si nascut inainte de casatoria cu tatal lui.
In cadrul actiunii de divort se pune problema exercitarii autoritatii parintesti si a stabilirii domiciliului minorilor care sunt nascuti sau adoptati in timpul casatoriei, ori acel copil este nerecunoscut si este nascut inainte de incheierea casatoriei.
Tatal are posibilitatea de a recunoaste oricand copilul( chiar si prin testament).
In fata notarului public, acesta va mentiona ca are un copil ce a rezultat dintr-o relatie de concubinaj .

Odata recunoscut, acesta se poate adresa instantei de judecata , in vederea exercitarii autoritatii parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate BETTY SEGEV BETTY SEGEV buna seara copilul meu are un an si este trecut pe numele fostului sot al partenerei mele de viata as dori sa stiu daca pot sa cer ca numele meu sa fie trecut ... (vezi toată discuția)
Tata in certificatul de nastere florii florii as dorii sa stiu daca un copil nerecunoscut de tata la nasrere pot s-l trec pe numele viitorului meu sot(nu suntem casatoriti), copilul are 3 ani. unde ... (vezi toată discuția)
Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, dar după ce a ieșit a recunoscut că m-a folosit. vreau să divorțez și să am doar eu drepturi asupra copilului, cum să fac? ValyTat ValyTat Buna ziua! Am cunoscut un băiat innchis l-am așteptat 3 ani de zile intre timp ne am cununat acolo în penitenciar odată ieșit mi a recunoscut că doar sa ... (vezi toată discuția)