Lucrurile stau in felul urmator.Condamnarile din timpul minoritatii nu creeaza incapacitati sau decaderi si nu pot constitui primul termen al recidivei, conform legii.Astfel ca in cazul acestor condamnari nu este necesara reabilitarea, o cerere de reabilitare ar fi inadmisibila.
Intr-adevar conform Legii 290/2004, art 18, se prevede ca nu se inscriu in cazierul judiciar fapte savarsite in timpul minoritatii.
Tot in legea amintita mai sus, in art. 32, mai exista o prevedere care se refera la posibilitatea formularii unei cereri de rectificare a datelor inscrise in mod gresit in cazierul judiciar.
Astfel,
Cererea de rectificare trebuie motivată şi însoţită de actele doveditoare şi se adresează unităţii de poliţie care a emis certificatul de cazier judiciar, care este obligată să verifice susţinerile petiţionarului, iar în cazul în care constată că s-a înscris o menţiune greşită, procedează la rectificarea datelor şi comunică sau eliberează un nou act în locul celui contestat. Potrivit art. 33 din actul normativ menţionat, persoana căreia i s-a respins cererea de rectificare a cazierului judiciar poate introduce contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea modului de soluţionare, la judecătoria în a cărei rază teritorială de competenţă domiciliază. Contestaţia este scutită de taxă de timbru, iar hotărârea pronunţată este definitivă şi irevocabilă.