avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stergere cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stergere cazier

care este modalitatea de stergere a unui cazier la Judecatorie pentru o fapta savarsita in minorat ? si dupa cat timp ? ce urmari are nestergerea acestuia ? daca este nesters si acum persoana are din nou probleme cu legea, ce posibilitati de remediere exista ?
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 20:26, 30 Noiembrie 2013
legea 290/2004
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
thad92, utilizator
În certificatul de cazier judiciar nu se înscriu sancţiunile penale pronunţate pentru fapte săvârşite în timpul minorităţii.
Stati linistit, art 38 Cp precizeaza clar: la stabilirea starii de recidiva nu se tine seama de hotararile de condamnare privitoare la infractiunile savarsite in timpul minoritatii
a fost o condamnare de 3 ani cu suspendare, termenul de incercare a expirat, nu am stiut ca trebuie sa solicit stergerea cazierului ; de ce se leaga acum de acest lucru ? asta va influenta in stabilirea pedepsei ?
Daca nu s-a sarvasit alta infractiune inauntrul termenului de incercare el este reabilitat de drept.

www.avocatnet.ro/content/for...

aici o discutie interesanta. Gasesc cel mai pertinent comentariu pe acesta: De foarte multe ori, cand intervine reabilitarea de drept, se sterg condamnarile din cazier. Si este normal sa fie asa, pentru ca este reabilitare de drept si nu reabilitare judecatoreasca. Altfel n-ar mai exista institutia reabilitarii de drept.

Nu vad ce ar influenta din moment ce el este reablitat de drept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar milarepa milarepa Buna seara, Am suferit o condamnare cu inchisoarea de 1an si 11 luni in anul 1993 fiind minor in acea perioada(17 ani).De atunci si pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Cazier mar17 mar17 In data de 28/06/2011 am primit sentinta de 1 an si 2 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice fara accident . Dupa cat timp mi se ... (vezi toată discuția)