avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier judiciar

Buna seara,

Am suferit o condamnare cu inchisoarea de 1an si 11 luni in anul 1993 fiind minor in acea perioada(17 ani).De atunci si pana in prezent nu am mai avut de-a face cu legea .In cazul in care cer cazierul judiciar va apare in el "istoricul" din 1993?
Din cate am citit daca fapta este savarsita in perioada cat esti minor aceasta nu se trece in cazier.Ce informatii imi puteti da pe acest subiect?
Astept vesti .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 09:15, 27 Ianuarie 2010
da, din pacate va aparea...:rolleyes:
Din cate am citit daca fapta este savarsita in perioada cat esti minor aceasta nu se trece in cazier


Ba da,va aparea "isoricul"din 1993...;)
Condamnarile avute in perioada de minorat raman in cazier, insa potrivit art.38 c.pen. ele nu atrag starea de recidiva.
Dar se poate cere instantei reabilitarea. Si daca o obtineti ( sunt sigura, pt ca a trecut mult peste termenul legal) puteti solicita stergerea din cazier.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Stergere cazier milka2013 milka2013 care este modalitatea de stergere a unui cazier la Judecatorie pentru o fapta savarsita in minorat ? si dupa cat timp ? ce urmari are nestergerea acestuia ? ... (vezi toată discuția)
Despre cazierul judiciar duikan duikan buna ziua....as vrea si eu sa aflu daca faptele savarsite pana la implinirea varstei de 18 ani se inscriu in cazier ....multumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare stefanolivia stefanolivia Buna ziua,as dori sa stiu pt un baiat care a suferit in in 1997 o condamnare de 2 ani pt talharie si a executat 1 an si 4 luni de arest,pe vremea aceea fiind ... (vezi toată discuția)