Buna ziua,as dori sa stiu pt un baiat care a suferit in in 1997 o condamnare de 2 ani pt talharie si a executat 1 an si 4 luni de arest,pe vremea aceea fiind minor,se poate face reabilitarea acum?Specific faptul ca acum el este din nou arestat de 2 ani si a depus o cerere de reabilitare pt pedeapsa executata in 1997,i s ar putea aproba reabilitarea?In acest interval de timp 1997-2009 nu a mai avut nici o condamnare.Va multumesc anticipat.
Parerea mea este ca nu era nevoie de reabilitare, intrucat, conform art. 109 Cod penal ,alin. 4 . „Condamnarile pronuntate pentru fapte savarsite in timpul minoritatii nu atrag incapacitati sau decaderi”.
In cazier nu se inscriu sanctiuni primite pentru fapte savarsite in timpul minoritatii.
Prin urmare nu aveti ce reabilita.
Dar, din pacate, in formularul care se cere de catre instanta la cazier apare condamnarea.
Nu se tine cont de ea, practic, la starea de recidiva dar se tine sub aspectul pericolului social pe care il reprezinta inculpatul.
Incotro sa o iau?
laurentiu81
Buna ziua, am o problema ce ma roade de ceva timp insa nu am gasit un raspuns clar...ce e drept nici nu am cautat foarte mult, dar poate si sper sa gasesc un ... (vezi toată discuția)