avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

Buna ziua,as dori sa stiu pt un baiat care a suferit in in 1997 o condamnare de 2 ani pt talharie si a executat 1 an si 4 luni de arest,pe vremea aceea fiind minor,se poate face reabilitarea acum?Specific faptul ca acum el este din nou arestat de 2 ani si a depus o cerere de reabilitare pt pedeapsa executata in 1997,i s ar putea aproba reabilitarea?In acest interval de timp 1997-2009 nu a mai avut nici o condamnare.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stefanolivia , utilizator 05:39, 11 Aprilie 2011
Parerea mea este ca nu era nevoie de reabilitare, intrucat, conform art. 109 Cod penal ,alin. 4 . „Condamnarile pronuntate pentru fapte savarsite in timpul minoritatii nu atrag incapacitati sau decaderi”.
In cazier nu se inscriu sanctiuni primite pentru fapte savarsite in timpul minoritatii.
Prin urmare nu aveti ce reabilita.
Dar, din pacate, in formularul care se cere de catre instanta la cazier apare condamnarea.
Nu se tine cont de ea, practic, la starea de recidiva dar se tine sub aspectul pericolului social pe care il reprezinta inculpatul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog frumos un ajutor ..reabilitare ciudatelul ciudatelul Va rog frumos cine poate sa imi dea o informatie legat a ceea ce urmeaza!! Eram minor si am intrat intr-un cerc de prieteni care avea viciul furtului si am ... (vezi toată discuția)
Curios!!! Capitan Capitan Capitan Capitan aveti idee daca condamnarile din timpul minoritatii il afecteaza pe minorul devenit major? poate el deveni judecator ,procuroretc? (vezi toată discuția)
Incotro sa o iau? laurentiu81 laurentiu81 Buna ziua, am o problema ce ma roade de ceva timp insa nu am gasit un raspuns clar...ce e drept nici nu am cautat foarte mult, dar poate si sper sa gasesc un ... (vezi toată discuția)