avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... chemat martor intr-un dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

chemat martor intr-un dosar

Buna seara, am si eu o intrebare, azi m-am trezit la usa cu un domn politai la investigarea fraudelor, acum cv timp 1 an jumate cred, am cumparat de pe net o crema, si din ce am auzit l-au prins pe cel care le vindea si ca erau contrafacute i-au facut dosar penal etc, si sunt chemat la politie la mine aici , sa dau o declaratie, celui care l-au prins e la iasi, eu la tulcea, am inteles ca e un fel de comisie rogatorie ? as vrea sai cer niste pretentii acestuia, deoarece m-am dat cu crema aceea pe cicatrice si parca prea bine, mi-a iesit si niste bubitze dar nu m-am mai dat demult cu ea. pot solita chiar maine la politie ca parte civila ? da sper sa nu ma cheme pe la iasi pe acolo, ca nu am bani sa ajung pe acolo, si nu am cum.. si nici posibilitate .... va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 1 Februarie 2012
daca nu aveti dovada ca ati avut acele prejudicii precum si legatura dintre crema cumparata si respectivele urmari, va pierdeti timpul. nu este suficient sa sustii ceva, trebuie sa le si dovedesti.
Da, va trebui sa dovediti prejudiciul pentru a fi despagubit de instanta si numai in masura in care dosarul va ajunge la instanta.
Este posibil ca respectiva persoana sa primeasca doar o amenda administrativa, caz in care degeaba va mai constituiti parte civila in procesul penal...

Se poate face audierea prin comisie rogatorie si sa fiti audiat in orasul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie ContSters146145 ContSters146145 Exista posibilitatea audierii unui militar care a fost martor la o infractiune in timpul liber,de catre organele de cercetare penala speciala din Art.208 C.P.P ... (vezi toată discuția)
Martor in accident yoluskyoyo yoluskyoyo Buna dimineata.Dupa aproape 1 an de la producerea unui accident rutier petrecut in afara localitatii,soldat cu moartea victimei si dupa ce am fost de 3 ori la ... (vezi toată discuția)
Plângere făcută la poliție în alt oraș decât acela în care locuiesc. pot evita deplasarea? ContSters439834 ContSters439834 Buna ziua, Mi s-a facut plangere la politie in Bucuresti, dar eu locuiesc acum in Iasi. Cei de la politie m-au sunat si mi-au spus ca trebuie sa vin in ... (vezi toată discuția)