avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu copil minor

Buna ziua,

Sunt divortata, am un copil minor incredintat si as dori sa ies din tara cu el sa ne stabilim in strainatate. Fostul sot nu vrea sa isi dea acordul pentru iesirea din tara a minorului.

Presupunand ca se vor deschide frontierele aeriene din martie 2012 (prima etapa a aderarii la Schenghen), as putea iesi din tara cu micutul, insa as putea fi acuzata de rapire a minorului? Cum a nume sa procedez ca sa fiu in perfecta legalitate si sa nu am probleme din aceasta cauza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters81546 , utilizator 19:28, 1 Februarie 2012
Daca minorul v-a fost incredintat dvs. spre crestere si educare nu aveti nevoie de acordul fostului sot pt a pleca din tara.
este custodie comuna, minorul fiind incredintat la domiciliul meu. in acest caz cum este?
Aveti nevoie de acordul tatalui.
stiu ca am nevoie, dar daca o sa ies cu el fiind Romania in Schenghen ma poate acuza de rapirea minorului?
Romania nu o sa intre in martie in Schengen. Poate la anu.

Alte discuții în legătură

Infractiune sau nu? andreidarius andreidarius autoritate parinteasca exercitata in comun, minora are domiciliul stabilit la mama, in timpul programului de vizitare cu ridicarea minorei, tatal solicita ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii ... (vezi toată discuția)
Semnatura pasaport minor TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Am un copil minor in varsta de 7 ani impreuna cu fosta mea sotie. Suntem divortati de 3 ani avem custodie comuna si program de vizita, insa ... (vezi toată discuția)