avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infractiune sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infractiune sau nu?

autoritate parinteasca exercitata in comun, minora are domiciliul stabilit la mama, in timpul programului de vizitare cu ridicarea minorei, tatal solicita acordul mamei pentru iesirea din tara cu minora, nu primeste acest acord insa totusi iese din tara cu minora.
ce fel de fapta este si daca se incadreaza pe penal sau nu?temeiul legal care ar fi pentru o eventuala plangere ( penal sau civil )
multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreidarius , utilizator 11:36, 16 Iulie 2013
Daca aveti custodie comuna, este imposibil de iesit cu un minor din tara fara acordul celuilalt parinte.
Acest acord, dat sub forma unei procuri speciale in fata notarului public, este verificat de lucratorii politiei de frontiera.
Doar in cazut custodiei exclusive, parintele caruia ii este incredintat minorul nu are nevoie de acordul celuilalt parinte (procura speciala). In acest caz, hotararea judecatoreasca definitiva de incredintare este prezentata la iesirea din tara cu minorul.
si totusi, daca se iese din tara fara acordul mamei ( prin oarece mijloace-nu le cunoastem ) care este incadrarea faptei tatalui?
adica lipsire de libertate in mod nelegal?care ar fi temeiul de drept?
Trebuie stiut cum a iesit deoarece nu poate iesi legal din tara.
Apoi se poate stabili...

Alte discuții în legătură

Asta inseamna ca au custodie comuna? vali m vali m Buna ziua.Cineva din familia mea are o nedumerire.Are o fetita lasata in grija tatalui.In hotararea de divort scrie ca se incredinteaza spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)