avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM negociat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM negociat

In CCM negociat (doar cu sindicatul reprezentativ, conform legii) exista o prevedere in care membrii comitetului sindicatului au dreptul la 40 ore platite de angajator pentru activitati sindicale.
Sindicatul nereprezentativ invoca faptul ca ei sunt discriminati, deoarece ei nu sunt trecuti in CCM cu acest drept.
Au dreptate, exista vreo obligatie legala ca toate sindicatele sa beneficieze de acest drept, desi numai unul este reprezentativ si semnatar al CCM?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 10:57, 2 Februarie 2012
Dreptul la 40 ore (/luna,/trimestru,/semestru,/an ?) platite de angajator membrilor in comitetul sindicatului reprezentativ pentru activitati sindicale, este un drept castigat prin negocierea Contractului colectiv de munca la nivel de unitate.
Nu mai exista nicio alta prevedere legala in acest sens si ca atare cei din sindicatul ne reprezentativ nu au dreptul la asa ceva.

Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere ccm mihaela_1968 mihaela_1968 In CCM negociat (doar cu sindicatul reprezentativ, conform legii) exista o prevedere in care membrii comitetului sindicatului au dreptul la 40 ore platite de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la ccm Mitzi76 Mitzi76 Am o intrebare. In unitatea noastra, ca act aditional la CCM se semneaza o nota comuna administratie-sindicat. Exista doua sindicate, din care unul ... (vezi toată discuția)
Participare la negocieri - informare Mihaibc Mihaibc In cadrul unei intreprinderi sunt sa spunem 2 subunitati, iar salariati unei subunitati sunt membrii de sindicat la diferite sindicate. sindicatul A ce este ... (vezi toată discuția)