avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort copii notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort copii notar

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti care este procedura in cazul unui divort cu copii la notar. Ce acte trebuie si in cat timp se poate finaliza?
Cel mai recent răspuns: pati , utilizator 14:38, 2 Februarie 2012
Se finalizeaza in 30 de zile de la depunerea cererii. Divortul costa 500 de Ron plus TVA. Meregti la notarul de la domiciliul comun sau de la locul oficierii casatoriei. Avetio nevoie de certificatuil de casatorie in original. Daca aveti minori se va efectua o ancheta psihio sociala iar daca minorul are 10 ani se va audia de catre notar in prezenta parintilor. Dupa desfacerea casatoriei, se poate efctua lichidarea regimuklui matrimonial urmat de partajul bunurilor. Acestea se taxeaza separat. Autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti. La depunerea cererii de divort sotii pot fi reprezentati prin mandatar cu procura speciala insa in cadrul procedurilor acestia terebuie sa se prezinte personal in fata notarului. Divortul la notar se face prin acordul partilor. Numele de familie al copilului va ramane cel de pe certificatul de nastere. Sotii trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu si sa se puna de acord intr o conventie semnata in fata notarului si autentica asupra numelui ce il vor purta dupa divort, domiciliul minorului/minorilor, cheltuielile de intretinere. pregatiere profesionala pentru minor. Termenul de 30 de zile poate fi prelungit numai in cazul in care ancheta psiho sociala nu a fost indeplinita. Daca sotii nu se prezinta sau nu staruie dupa 30 de zile in cererea de divort , notarul public va da incheie de respingere a cererii de divort.Onorariul den 500 de Ron se achita la depunerea cererii iar in caz de respingere acest onorariu nu se inapoiaza.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de comun acord cu minori monikas monikas Ce cheltuieli implica divortul de comun acord cu minori? (vezi toată discuția)
Divort cu copil prin notariat mihmag mihmag 1.In cazul unui divort cu copil minor/12 ani/ prin notariat ce acte sunt necesare ? Copilul mai trebuie audiat la judecatorie sau depinde de intelegerea ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.375 din Noul Cod Civil:,,Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi ... (vezi toată discuția)