avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil prin notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil prin notariat

1.In cazul unui divort cu copil minor/12 ani/ prin notariat ce acte sunt necesare ?
Copilul mai trebuie audiat la judecatorie sau depinde de intelegerea intre soti.?
Cum se stabileste domiciliul copilului si daca este necesara o ancheta sociala?

2.Pentru acuzatia de infidelitate- peste 20 de ani de casatorie-ce probe se admit?
Divortul la notariat se face pe cale amiabila, deci punctul 2 pe care l-ati enuntat dvs nu si gaseste locul in procedura de divort cu minor pe cale amiabila in fata notarului public.
Daca optati pentru aceasta varianta, va trebuie: certificatul de casatorie in original, cartile d eidentitate, certificatele de nastere ale dvs si al copilului minor. Se depune o cerere personal sau prin mandatar cu procura speciala prin care sotii cer desfacerea casatoriei si se declara de acord cu privire la numele pe care il vor purta dupa casatorie, cu privire la domiciliul copilului dupa divortul parintilor, la stabilirea legaturii intre minor si paribtele separat (program de vizite, vacante), la cheltuielile cu privire la cresterea educarea pregatirea profesionala a minorului, precum si acordul asupra exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Minorul isi va pastra numele din certificatul de nastere. Daca aceste conditii sunt intrunite, notarul va da un termen de 30 de zile in care se va efectua ancheta psiho-sociala si audierea minorului, care se face in fata notarului cu ambii parinti de fata. In urma acestei audieri se va intocmi un proces verbal semnat de parinti copil si notar. Ancheta psiho-sociala va fi facuta de autoritatea tutelara.
Daca in termen de 30 de zile aceste doua proceduri , ancheta si audierea , nu s-au putut face din motive temeinice, notarul mai poate acorda termen pentru indeplinirea acestor proceduri.
Audierea minorilor se face numai dupa varsta de 10 ani.
Competent este notarul public de la domiciliul comun al parintilor sau de la locul oficierii casatoriei.
Acte necesare:
certificatul de casatorie in original
cartile de identitate
certificatele de nastere
Certificat nastere copil.

Depinde daca partile se inteleg in privinta tuturor aspectelor ce privesc situatia minorului.
Ca probe in divort sunt admise orice probe admise de lege, inscrisuri, martori, interogatoriu, etc. Dar daca doriti un divort din culpa , nu puteti divorta la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort copii notar pati pati Buna ziua Va rog sa-mi spuneti care este procedura in cazul unui divort cu copii la notar. Ce acte trebuie si in cat timp se poate finaliza? (vezi toată discuția)
Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)