avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... administrator nerezident are nevoie de NIF
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

administrator nerezident are nevoie de NIF

stiu ca exista 2 posibilitati de inregistrare a administratorului nerezident in RO: un CNP dat de biroul de emigrari sau NIF de la administratia financiara prin care delega un reprezentant legal/fiscal in RO.
Intrebarea mea este daca se poate ca direct contabilul sa-i aplice 16% impozit pe venit si sa arate la administratia financiara formular A1 prin care se arata ca administratorul plateste asigurari sociale in tara de rezidenta si certificat de rezidenta fiscala prin care se demonstreaza ca el plateste impozit in tara de rezidenta deci sa evite NIF-ul si CNP-ul
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danap2001 , utilizator 14:40, 12 Martie 2012
Orice persoană care este subiect într-un raport juridic fiscal se înregistrează fiscal primind un cod de identificare fiscală (deci nu aveti cum sa evitati inregistrarea). Pentru persoanele fizice care nu dețin cod numeric personal, codul de identificare fiscală este numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal .Pentru persoanele care nu detin CNP si realizează numai venituri cu regim de retinere la sursă a impozitului, iar impozitul reținut este final, atribuirea NIFului se poate face de organul fiscal la solicitarea plătitorului de venit.
multumesc pentru timpul acordat.
Inteleg ca daca vreau sa evit toata discutia cu NIF-ul si cu CNP, administratorul cetatean strain poate sa nu declare nici un fel de venit sau indemnizatie pentru ca nu e obligatoriu sa le aiba din firma lui.
El poate sa aiba doar niste dividende de pe firma iar firma sa fie impozitata cu 16% impozit pe profit si punct, nu?
Cum functioneaza dividendele dupa 2 ani ?
Va astept si multumesc pentru rabdarea d-voastra:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende persoana nerezidenta Daria8 Daria8 Buna dimineata! Sunt cetatean strain si am o societate in care detin 50% parti sociale. Anula acesta am repartizat dividendele pe ultimii trei ani. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Inexistenta codului fiscal nif în unele țări face imposibilă actualizarea datelor personale la un cont banca7r din românia ptr posesorul contului plecat în străinătate!? Lucias26 Lucias26 Din cauza inexistenței în soft-ul băncii Raiffeisen Bank,a situatiei alternative de cetățen romăn cu domiciliul în străinătate fără cod ... (vezi toată discuția)
Dividende popescu dumitru popescu dumitru o persoana juridica italiana care detine 100% capitalul social intr-o firma romna , cand primeste dividendele de la firma romana plateste in italia impozit pt ... (vezi toată discuția)