Sunt cetatean strain si am o societate in care detin 50% parti sociale. Anula acesta am repartizat dividendele pe ultimii trei ani. Stiu ca trebuie sa depun o declaratie la Administratia financiara, pentru declararea venitului obtinut in Romania, ca persoana nerezidenta + am drept de sedere in Romania pe 5 ani - dar nu stiu exact ce declaratie.. si aici am nevoie de ajutor dvs.
La acest venit trebuie sa platesc 5,5% CASS, ca perosna fizica.
Mai am nevoie de un certificat fiscal de la Adminsitratia financiara - adica o dovada a veniturilor obtinute, lucru pe care il pot obtine doar dupa declararea veniturilor.
Daca nu gresesc...
Multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa sa aveti!
declaratia o depune firma.( impozit cu retinere la sursa)
Trebuie sa va luati un NIF de la adm financiara.( daca nu aveti - un cnp temporat de romania pt declarare)
Pe baza acelui nif SC va declara in 205 prin bifarea var. 08. Venituri din dividende
Termenul este 28.02.2016 ( este anuala)
Pana pe 25, luna viitoare de cand s-au distribuit dividende, sc trebuie sa calculeze, retina si sa vireze impozitul ( declaratia 100)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.