avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare minimagazin desfacere produse panificatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare minimagazin desfacere produse panificatie

As dori sa aflu ce acte sunt necesre pt deschiderea unui magazin( mic) desfacere produse panificate...ce avize sunt necesare pt o astfel de activitate si la ce suma se ajunge( cat cost sa iei toate avizele pt functionarea unui astfel de magazn + acte pt deschiderea uni SA, SRL sau AF).
Care tip de societate este cel mai indicat pt o astfel de activitate : SRL, SA sau AF???

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 09:07, 5 Noiembrie 2008
ma ajuta cineva cu cateva info??
Aceasta intrebare ma face sa va intreb de ce nu ati cautat informatii despre fiecere tip de activitate pe site-urilr dedicate acestui scop, iar pe acesta sa puneti intrebari doar daca nu va descurcati.
Magazinul poate fi AF sau SRL dupa cum preferati, dar pentru a decide va sfatuiesc sa va informati despre diferenta dintre ele.
SA nu puteti fi pentru ca SA= sociatate pe actiuni, adica sunteti cotata la bursa. Ceea ce nu cred ca este cazul.
Va rog sa imi dati un ex de site... deoarece eu nu am gasit...
Va recomand [ link extern ] /.
Este site-ul Oficiului Registrului Comertului si obtineti de acolo cele mai pertinente informatii.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L., Consultant credite si finantari
galanton luminita a scris:

SA nu puteti fi pentru ca SA= sociatate pe actiuni, adica sunteti cotata la bursa. Ceea ce nu cred ca este cazul.

#-o
Nu asta e explicatia pt care nu se poate SA .. zic eu ...
SA = nr. min de actionari 5, capital social 2.500 RON, forma de organizare si de administrare e mai complexa decat la SRL

Plus ca un SA nu trebuie sa fie neaparat cotat la bursa =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl sau pfa? nonamex nonamex Intentionez sa deschid un magazin de articole de pescuit sportiv. Ce imi recomandati sa fie? un srl sau un pfa? Pot cumva accesa fonduri nerambursabile pentru ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu cum pot functiona?????? armand38and armand38and Daca nu vreau srl sa infiintez ce alta forma de imm pot folosi ca sa deschid o afacere gen magazin gen club???PFA?II?AF?? (vezi toată discuția)